Hallo allemaal,

Het thema voor deze zondag is Om te bewaren. De tekst is Johannes 15:9-17.

Jezus vertelt zijn vrienden dat hij er altijd voor hen geweest is, goed voor ze gezorgd heeft en dat Jezus veel mensen getroost en beter gemaakt heeft. Ook zegt hij, dat de vrienden dat nu zelf moeten gaan doen. De discipelen krijgen de taak om net als Jezus goed voor anderen te zorgen en dan niet alleen je vrienden. Ook juist mensen die ze niet kennen. Door voor anderen te zorgen, komt er meer liefde in de wereld. Die boodschap moeten de leerlingen goed bewaren. Ze moeten er altijd weer aan denken om dat te doen, ook als het moeilijk is om anderen lief te hebben.

In de dienst zal ik hier kort iets over vertellen en ook zal ik de link met moederdag leggen. 

klik op play om het verhaal van deze week te luisteren.

Voor de jongste kinderen is een moederdag kleurplaat toegevoegd, iets moois voor iemand maken is ook een manier om voor iemand te zorgen.

Dit is een template voor een tegoedbon waarop je iets kan invullen voor mama. Je geeft haar dan een tegoedbon om voor haar te zorgen. Dat kan bijvoorbeeld een keer stofzuigen zijn of de tafeldekken. De template kan je printen en invullen en versieren. Of je kan helemaal zelf een tegoedbon knutselen. 

Printable Toegoedbon Moederdag V01

Als laatst een werkblad, deze staat in het pdf document op bladzijde 31. Daar hoort onderstaande instructie bij: De vrienden van Jezus vertellen elkaar over alles wat Jezus gedaan heeft. Over wat hij zei over liefde en zorgen voor elkaar. Zij proberen te doen wat Jezus ook heeft gedaan. Zo blijft zijn liefde altijd bestaan. Zorgen voor elkaar is een manier waarop liefde zichtbaar wordt. Aan de linkerkant van het werkblad kan je opschrijven hoe je voor anderen kan zorgen. Aan de rechterkant teken je hoe je voor anderen kan zorgen. 

KidK Werkbladen 32 03 Compleet