Kliederkerk kliedert verder!

Jawel, doe mee op zondag 10 oktober van 11 tot 12 uur in de kleine kerkzaal: we richten ons speciaal op kinderen van 4-8 jaar (oudere kinderen welkom natuurlijk!) en hun ouders. We houden een korte viering rondom Franciscus en de dieren. Daarna gaan we creatief aan de slag en zingen leuke dierenliedjes. Neem je knuffel mee!  Na afloop limonade en koffie/thee. (De keuken is nog niet helemaal ingericht; een volgende keer gaan we na afloop samen eten.)

Volgende kliederkerkdata: 

19 dec   kerk op schoot       kerstliedjes zingen met de kleinsten

VOLGEND KALENDERJAAR:

13 feb    

9 apr    Palmpaasstokken maken

12 juni   

13 nov 

18 dec   kerk op schoot     kerstliedjes zingen met de kleinsten.

Geklieder, Gezellig en Goed voor je Geloof, dat is Kliederkerk!

Een nieuwe vorm van kerk waarbij de nadruk ligt op samen.

Wat is Kliederkerk?

Kinderen en volwassenen kunnen samen een bijbelverhaal ontdekken, samen zingen en bidden, en samen eten.

Het eerste uur is het ontdek-uur. Op allerlei manieren verkennen we een bijbelverhaal, kris kras door de zaal zijn verschillende dingen te doen. Loop er langs, neem je kind op schoot of laat hem of haar lekker door de ruimte stuiteren terwijl je zelf een bakje koffie drinkt met andere ouders. Ook mensen zonder kinderen zijn welkom. Of opa’s en oma’s. Ga ergens bij zitten, en help elkaar iets moois te maken. En help elkaar zo spelenderwijs iets van God ontdekken!

Het volgende uur begint met een korte viering. Een kerkdienstje dus, gezellig in de kring. Het bijbelverhaal wordt verteld, we zingen en bidden.

En dan…. samen eten! Onze kliederkerk-hulptroepen bereiden een maaltijd voor, daar hoef je dus niet meer voor te zorgen thuis. Ook dit zal wel kliederig worden. Kom dus niet in je mooiste zondagse kleding! 🙂

Voor wie is Kliederkerk?

Voor iedereen die samen wil zoeken naar God. We richten ons qua niveau op kinderen van 0 tot 12. 
Maar nogmaals: we doen het samen. Volwassenen en kinderen samen aan tafel, samen aan het werk, samen in de kring.

Mag ik zomaar binnenlopen?

Ja! Of je bij een kerk hoort maakt niet uit. Hoe oud je bent ook niet. En of je alleen komt of met z’n tienen ook niet. Welkom!

Kliederkerk is ook gratis, je mag gewoon mee komen doen. Maar je snapt dat het wel geld kost om kliederkerk te organiseren. Daarom staat er een spaarpot om iets in te doen, als je wilt.

Wat een leuk idee! Kan ik helpen?

Nou, graag! Er is een kernteam waarin kliederkerk wordt voorbereid. Hier wordt het denkwerk gedaan. Het kernteam bestaat uit het createam en het vieringenteam. Het createam zorgt verder voor de knutsels en activiteiten tijdens het ontdek uur. Dit zijn Laura Wolswinkel en Bertine van de Hee. Het vieringenteam bereidt de viering voor, dit zijn Astrid Krause en ds. Adriaan Plantinga. Het kookteam bestaat uit onze koks: Diana en Bert van Harskamp. Elke kliederkerk komen er ook mensen, vooral tieners en iets ouderen, om te helpen met de knutsels en de koffie en andere praktische zaken. 

We zouden het heel fijn vinden als jij mee zou willen werken in het createam. Voor PR en andere regeldingen hebben we Richard Bakkenes. En aan helpende handjes op de zondag zelf hebben we altijd behoefte! Mail gerust naar adriaanplantinga@gmail.com voor meer informatie.

Ik wil meer weten!

In Groot-Brittanië bestaat Messy Church al heel lang en daar is het een groot succes. In Nederland hebben een aantal kerken daar een voorbeeld aan genomen. Wij waren er vroeg bij, we bestaan in Barneveld al 5 jaar! Inmiddels is het in heel Nederland een succes aan het worden. Kliederkerk is de beste missionaire activiteit van de PKN. Meer over Kliederkerk Nederland vind je hier. Je mag ook altijd mailen naar ds. Adriaan: adriaanplantinga@gmail.com,  hij kan je nog veel meer vertellen.

De allerbeste manier om meer te weten te komen is natuurlijk een keer mee komen doen. Tot dan!