In onze gemeente leren we samen geloven: door erover te praten, samen te vragen en te ontdekken. Met muziek, creatief, met koken en plezier. Afgelopen seizoen deden de jongeren dat in allerlei groepen. Komend seizoen gaat dat ook weer gebeuren, al veranderen we de opzet iets. We investeren in vormen die aansluiten bij hoe jongeren leren en in gesprek gaan, om zo samen op te lopen in hun geloofsweg. Wat een zegen dat we hierbij de talenten van meerdere gemeenteleden mogen inzetten. Komend seizoen gaan we het zo doen:

Voor de groep 7 en 8 is er basiscatechese: Atzo en Hetty Nicolai nemen de kinderen mee in het ontdekken wat er in de kerk gebeurt. Van diaconie tot paaskaars, van liturgie tot bijbelverhalen. 

Voor klas 1 tot en met 4 zijn er twee vormen: de Meet&Eat is vaak aan het einde van de zaterdag of zondag (7x keer per jaar). Daar wordt samen gekookt, en ondertussen gepraat over wat jongeren bezig houdt. Er is een van te voren bedacht inhoudelijk onderwerp, of er ontstaat spontaan een mooi intens gesprek over leven en geloof door wat de jongeren zelf al aandragen. Hilde Levering en Jolanda de Ruiter nemen ook in het nieuwe seizoen voor deze diverse groep het voortouw, en starten samen met de jeugdkerk met een bbq in het startweekend. Dan is er natuurlijk ook de jeugdkerk voor klas 1 tot en met 4. Al vele jaren enthousiast geleid door Esther Mennink en Kees Wolswinkel, met alle ruimte voor de jongeren om ook zelf onderwerpen aan te dragen voor deze ontmoetingen om 10.30 op de eerste zondag van de maand (oktober t/m juni). Een duik in de bijbel, een gesprek over bidden, samen muziek luisteren of over het klimaat praten: het gebeurt hier allemaal. 

De data voor Meet & Eat zijn:

za 09 september 2023, 17.00 uur Meet&Eat en Jeugdkerk start met BBQ en Escaperoom
za 07 oktober 2023, 16.00 uur Meet&Eat Bijbelse Tapas
zo 26 november 2023, 16.00 uur Meet&Eat Gedachteniszondag
zo 28 januari 2024, 16.00 uur Meet&Eat koken voor senioren en samen naar de kerk
vr 22 maart 2024, 19.00 uur Meet&Eat Paaschallenge
zo 21 april 2024, 16.00 Meet&Eat samen koken
zo 02 juni 2024, 16.00 uur Meet&Eat uitje

Meer info en preciese tijden vind je steeds in de appgroep Meet&Eat. Zit je daar nog niet in? Stuur ds. Marieke dan even een appje! 06-27152946

Vanaf een jaar of 17 ben je welkom in de Holy Pub: bijeenkomsten waar we met elkaar ontmoeting zoeken, maar ook op zoek gaan naar een stukje verdieping rond vragen en onderwerpen in jouw leven, en geloof. Afgelopen seizoen is er een begin gemaakt, komend seizoen gaan we het verder uitbouwen. Een film in het startweekend wordt de eerste ontmoeting, waarna in november een Holy Pub avond weer volgt. 

Vanaf januari gaat de belijdeniscatechese weer van start. Voor wie denkt aan belijdenis, en voor wie dat nog niet zo zeker weet. Ds. Philip Spaa zal dat dit jaar begeleiden, uitlopend op de belijdenisdienst met Pinksteren. 

Voor de 20-ers en 30-ers starten we een nieuwe groep. Op woensdag 11 oktober is er een  eerste avond om elkaar (weer) te ontmoeten en te kijken waar behoefte aan is, en op welk moment dat in agenda’s past. 

En om het compleet te maken:
Voor ouders van jonge kinderen  (0-12): Wij zijn een groep van ouders met jonge kinderen. We zijn allemaal bewust bezig met de opvoeding en geloofsopvoeding van onze kinderen. Over dat laatste gaan we met elkaar in gesprek.
Hoe pak je geloven aan? Hoe vertel je je kinderen het Paasverhaal op hun niveau? Hoe kan je geloof meer meenemen in het dagelijks leven? En welke rituelen voor thuis passen daarbij? Deze en heel veel onderwerpen komen voorbij in onze gespreksavonden. Eens in de 6 weken komen we bij elkaar. De avonden worden voorbereid door mensen uit de groep, in samenwerking met een predikant en pastoor.

In de appgroep zijn we met zo’n 40 mensen. Op de avonden zijn er meestal tussen de 15 en 20 personen. Het varieert wie er zijn, en dat is helemaal prima. We vinden het belangrijk dat alle ouders van jonge kinderen welkom zijn. Ongeacht bij welke kerk of geloofsrichting je je thuis voelt. Zo hebben we een hele gemêleerde groep en krijgen we veel inspiratie van elkaar. Dat vinden we heel waardevol!

Hieronder staan de data voor het komende seizoen. Tijden zijn 20.00 tot 21.30. De vrijdag sluiten we altijd af met een (veel te gezellige) borrel.

Vrijdag 15 september 2023
Donderdag 26 oktober 2023
Vrijdag 08 december 2023
Donderdag 18 januari 2024
Vrijdag 01 maart 2024
Donderdag 04 april 2024
Vrijdag 17 mei 2024
Vrijdag 28 juni 2024

Met jonge kinderen en een druk leven kan er altijd wat tussen komen. Dus ook prima als je af en toe aansluit. Alleen of samen, van harte welkom!

Contactpersoon: ds. Marieke den Braber ( braber@pgbarneveld.nl )