Muziek speelt een grote rol in onze gemeente. Wij mogen ons verheugen in een grote groep organisten die elk eigen kwaliteiten inbrengen. Zij zijn van harte bereid wie interesse heeft, na afloop van de dienst bij het orgel te woord te staan.

Verscheidene koren en instrumentalisten werken van tijd tot tijd mee aan de eredienst. Van jong tot oud werken er gemeenteleden en soms muziekgasten mee.  Om een indruk te geven:

MUZIEKGROEPEN/KOREN

Wie zetten de toon?

Revelation, Con Amore, El Elyon, mannenkoor De Schaffelaar, Young Talents (jongeren die zingen of een instrument bespelen), projectsgewijs Kinderkoor (b.v. met Palmpasen is er een grote kindergroep die zingt), en Kavoca (Kamper Vocaal Ensemble). In de veertigdagentijd en tijdens de adventstijd is er een groep gemeenteleden die de koorgroep vormt voor de vespers.

Bovendien is er elke paar jaar een musical waar een grote groep mensen aan meedoen.

INSTRUMENTALISTEN

Speel je een instrument? Laat het ons weten. Er is vast een mogelijkheid om een keer in een dienst je te laten horen.  Meld het aan dominee Adriaan Plantinga, die zelf af en toe achter de fraaie vleugel te vinden is. Wij hebben nu veel blazers, strijkers, gitaristen en toetsenisten in ons midden.

Bovendien staan er op de website enkele vrolijke liedjes voor de allerkleinsten. [link naar die filmpjes van Astrid]

ZANGDIENSTEN

In de zomer zijn er van tijd tot tijd zangdiensten; de band Revelation, gespecialiseerd in repertoire waarin Opwekkingsliederen en materiaal van Sela centraal staan, organiseert regelmatig een Ameezing Sunday om 11 uur in de kerk. Tijdens die diensten gaat het met name om (samen)zang.