De situatie in Gaza is dramatisch. We zien de beelden en horen en lezen de berichten in de media. Onvoorstelbaar veel doden, gewonden die niet verzorgd kunnen worden. Bijna de hele bevolking is op de vlucht, maar nergens is een veilige plek om naartoe te gaan. Er is behoefte aan alles.

Vanuit een interkerkelijk netwerk en samen met Palestijnse, plaatselijke kerken helpt Kerk in Actie de mensen in nood in Gaza. In Gaza-stad met een mobiele gezondheidskliniek, in het zuiden krijgen moeders met jonge kinderen hulp om te herstellen van trauma’s. En overal waar mogelijk helpt Kerk in Actie met onderdak, voedsel, water, hygiënematerialen en andere levensbehoeften.

Niet alleen de mensen in Gaza, maar ook inwoners van Israël en van de Westelijke Jordaanoever krijgen hulp.  Daar wordt psychosociale hulp gegeven aan groepen die nu extra kwetsbaar zijn, waaronder vluchtelingen.

Kerk in Actie doet een dringend beroep op u om de genoemde groep te steunen, met uw gebed én met uw gift. Doet u mee? Wij bevelen de collecte van harte bij u aan. Hartelijk dank alvast!

Ook kunt u uw bijdrage overmaken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. ‘Noodhulp Israël en Gaza’.  Als u online wilt bijdragen, dan kan dat via de Appostel app of kunt u meer informatie vinden op www.kerkinactie.nl/israelgaza