De lokale kerkgemeenschappen op Papoea Indonesië, spelen een belangrijke rol in de samenleving, vooral in de vaak afgelegen gebieden waar onderwijs en gezondheidszorg slecht functioneren. Veel inheemse vrouwen in West Papoea zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van hun land en volk en nemen sociale en pastorale taken op zich.

Dat is hard nodig maar niet vanzelfsprekend in een maatschappij, waar de lokale inheemse bewoners worden achtergesteld tov. andere (import-)inwoners van Indonesië. Verder zijn vrouwen traditioneel voorbestemd tot een leven binnenshuis en zijn velen van hen nog nauwelijks opgeleid. Het vormingscentrum P3W leidt vrouwen in drie maanden op, zodat ze vol zelfvertrouwen kunnen bouwen aan hun kerk en de samenleving. Ze richten daarna in hun eigen dorp bijv. vrouwenverenigingen op, geven voorlichting over ziekten als aids en leiden alfabetiseringscursussen of helpen vrouwen die leiden onder gezinsgeweld.

Kortom: Ze delen hun nieuwe kennis en ervaringen met elkaar en met de mensen in hun eigen dorp.

Kerk in Actie ondersteunt de kerk op Papoea voor deze taken. Ze kunnen een diaconale of maatschappelijke training, een alfabetiseringscursus of naailes volgen. Ook geeft de kerk

vrouwen via een voedingsprogramma voorlichting over gezonde voeding.

Lees meer op www.kerkinactie.nl/vrouwenindonesië   

Help je mee om dit werk tot een succes te maken? Geef in de collecte en steun de vrouwen in de kerk in Indonesië, of maak je bijdrage over op NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. collecte kerk Indonesië, of doneer online. Hartelijk dank!