Op de valreep van een roerig 2020 toch nog een hoogtepunt! De nieuwe website van de PG Barneveld! Een hele lange tijd is een team aan het werk geweest om een nieuwe website te realiseren en wij zijn dan ook blij dat we deze nu voor iedereen open kunnen stellen.

De nieuwe website moet een site zijn die toegankelijker is voor jong en oud, van vaste kerkganger tot nieuwkomer of iemand die belangstelling heeft voor onze gemeente. Bovendien werd het tijd om weer mee te gaan met de hedendaagse technologie, kortom een website die er goed uitziet en goed werkt op een telefoon, een tablet, een laptop of een PC.

Er zijn vele vergaderingen geweest over hoe de site er uit moet komen zien, welke foto’s er op komen, met welke kleuren we gaan werken, wat waar moet komen staan enz. Ook moesten alle colleges, werkgroepen en veel personen benaderd worden om de informatie over hun werk voor de kerk of werkgroep actueel te maken. Het liefst ook nog voorzien van een mooie foto. Velen hebben daar gelukkig gehoor aan gegeven. Bovendien moest een deel van de informatie van de oude website overgezet worden en moest de site ook gevuld worden met de kerkdiensten en andere informatie zoals de contact gegevens.

Het resultaat van al die arbeid is nu zichtbaar en we hopen dat deze vernieuwing gewaardeerd wordt.

Een paar zakelijke aanbevelingen. Het doel wat we ons gesteld hebben is dat de nieuwe site er goed uit moet blijven zien en we willen dan ook alleen maar goede breedbeeld kwaliteitsfoto’s plaatsen. Als die niet aangeleverd worden, zullen we een foto uit ons mediabestand halen.

Artikelen voor de site niet meer naar een webmaster persoonlijk sturen, maar naar webmaster@pgbarneveld.nl. Zoals voor velen gebruikelijk was werden foto’s in Word documenten of PDF aangeleverd. Dat leverde vaak slechte foto’s op, omdat wij die dan uit het document moeten halen en los daarvan verwerken op de site. Het verzoek is dus om foto’s als bijlage mee te sturen met het tekstdocument.

Natuurlijk zullen wij iets over het hoofd hebben gezien, want het gaat om heel veel informatie. Wij zijn erg benieuwd naar wat u van het resultaat vindt. Eventuele verbeteringen of aanbevelingen mogen naar ons per e-mail gestuurd worden.

Met vriendelijke groet,

De webmasters,
Han van Almkerk, HJ van de Kolk, Robin Versteeg & Thalina Wamelink-van Dijk.