Het is koud in huis. Enthousiast als ik ben voor de landelijke WarmeTtruiendag, had ik de verwarming op donderdag al een graad naar beneden gedaan. We hebben namelijk een langzame verwarming thuis. Op zaterdag kwam ik erachter, dat we een week te vroeg waren geweest. Nu laat ik de verwarming nog maar zo staan tot de echte WarmeTruiendag op vrijdag 7 februari. Ik zit hier met twee truien en een warme sjaal. Dat lijkt overdreven, maar ik heb het sowieso altijd al koud. En nu dus nog een graadje erger.

De landelijke WarmeTruiendag is inmiddels voorbij. Heb je ook meegedaan? De verwarming een graadje lager? Je bespaart daarmee 6% energie per graad. Dat is als je het over een heel jaar bekijkt, leuk voor je portemonnee. En goed voor de schepping. 

Heb je niet meegedaan, geen nood…. Het kan nog. Op zondag 23 februari vieren we een WarmeTruiendienst in de kerk. De temperatuur gaat een graadje lager. Je kunt dan natuurlijk thuis ook (weer) mee doen.          

Trek je leukste, gekste, origineelste of mooiste trui aan, want de temperatuur in de kerk gaat op deze dag een graadje lager.

In de dienst van twee weken geleden, tijdens de aankondiging van de WarmeTruiendienst op de beamer, merkte een mevrouw achter mij op: “Alle kleine beetjes helpen.” En zo is het maar net. Warm aanbevolen!

Namens de commissie Groene Kerk

Marianne van Atten