Al jarenlang worden er in de hal van de kerk postzegels en kaarten ingezameld voor het zendingswerk van Kerk in Actie en onze ZWO-commissie. Misschien kent u de mooie verzamelboxen die daarvoor in de hallen van de beide gebouwen op of onder de boekenplanken staan.

Het verzamelen en verwerken gebeurt al vele jaren door Lammert Brouwer. De ingezamelde postzegels en kaarten worden door hen uitgezocht en vervolgens op nationale en internationale beurzen, maar ook bijv. ook via Marktplaats verkocht. Verzamelaars blijven nog altijd geïnteresseerd! Landelijk gezien is de opbrengst hiervan ongeveer 30.000 euro, dus zeer de moeite waard.

Hoe kunt ook u helpen?

Gooi uw ansichtkaarten en enveloppen met postzegels niet bij het oude papier. Verzamel al uw (vakantie)kaarten en enveloppen met postzegels die u de komende tijd ontvangt en doe ze in de verzamelbox in de hal van een van beide kerken!

Graag vertellen wij u ook waar u op dient te letten.  Vooropgesteld kan worden, dat alle postzegels en enveloppen met een postzegel van harte welkom zijn. Ook alle enkele ansichtkaarten zijn gewild. Hieronder staan echter enkele richtlijnen waarmee u rekening kunt houden voor een hogere opbrengst bij de verkoop van de postzegels en kaarten.
Richtlijnen voor verzameling:

  1. Het belangrijkste is dat de kaarten zo onbeschadigd mogelijk zijn, zowel degene met als zonder postzegel. Scheur er geen delen van af, ook niet de delen waarop geschreven tekst staat.
  2. Beschadigde kaarten leveren in de praktijk helaas weinig op.
  3. Vooral de oudere kaarten zijn gewild en daarom extra gewenst!
  4. Eigen gemaakte kaarten kunnen niet worden verkocht!
  5. Bepaalde dubbele vouwkaarten leveren extra geld op, zoals (van) Anton Pieck, Rien Poortvliet, Rie Kramer, Marjolein Bastin, Anne Geddes of Unicef.