Sinds we niet meer in de kerk mogen komen, heeft de club van Kliederkerk op verschillende creatieve manieren toch de kinderen en ouders proberen iets te bieden. Er zijn enveloppen bezorgd met Kliederkerkboekjes en potloden of stiften. Er is een keer een serie filmpjes opgenomen met opdrachten erbij en materialen die ook thuisbezorgd werden. Laatst was er een speurtocht naar de dieren van de ark van Noach. Allemaal dingen om thuis, als gezin, toch bezig te kunnen zijn met Bijbelverhalen.
Bij het nadenken wat we nu gingen doen bedachten we: we kunnen wel weer iets creatiefs verzinnen voor gezinnen apart, maar eigenlijk willen we het liefst bij elkaar komen. Op de manier van Kliederkerk kan dat niet, met veel mensen rond een tafel en met samen eten enzo.

Maar nu de zon zich vaker laat zien, kunnen we wel buiten! Dus, wat dachten jullie van een picknick? We mogen op het schoolplein van de Antoniusschool. Dat is tof, daar kunnen de kinderen lekker spelen. Als de ouders dan zorgen voor een kleedje of campingstoeltjes, en ook eten en drinken voor het eigen gezin, dan houden we afstand maar dan kunnen we genieten van samenzijn. De kerk is om de hoek, dus daar zijn de toiletten beschikbaar. Van 16.00 tot 18.00 uur zijn we er, de normale Kliederkerktijd dus.

Voor jonge gezinnen en ervaren gezinnen. Voor grootouders. Voor alleenstaanden. Voor ieder die maar komen wil: kom met ons picknicken! Tot dan!

Laura, Bertine, Liesbeth, Astrid, Adriaan, Harmke