Hallo allemaal,

Deze week gaat het over een hoveling uit Kafarnaüm. Hij komt naar Jezus toe omdat zijn zoon ziek is. Hij vraag Jezus om met hem mee te gaan, voordat zijn kind sterft. Jezus zegt dat hij naar huis kan gaan, zijn zoon leeft. Later blijkt dat de zoon precies op datzelfde moment genezen is van zijn ziekte.


Werklad 1:
Hier maken we een dokterskoffer. Wat heb je nodig om blij te zijn? Maak de dokterskoffer en maak iedereen om je heen blij.
Wat heb je nodig:
kleurpotloden, stiften, pennen, scharen, lijm en eventueel wat pleisters.


Werkblad 2:
Jezus vraagt de vader van de zieke zoon wat hij nodig heeft. Een wonder of alleen maar Jezus’ woorden om te geloven. Denk eens terug aan een situatie waarin jij bang of verdrietig was. Wat had je toen nodig? Som is het heel groot en soms simpel: aandacht en liefde, iemand die je ziet en die een woordje tot je spreekt. We maken met het werkblad een kaart voor iemand die beter is geworden. Teken, kleur, schrijf op de kaart en knip hem uit. Wat heb je nodig: kleurpotloden, stiften, pennen, scharen en lijm.


Vandaag is er net als vorige week een doopdienst. 2 kinderen worden gedoopt. De doop is een teken van wat God aan jou beloofd: dat Hij voor je wil zorgen, al je zonden wil vergeven en je leven helemaal nieuw wil maken. Voor vandaag hebben we nog een werkblad. Dit is een tekening over de doop.


Veel plezier met knutselen!