Hallo allemaal,

Vandaag lezen we een verhaal over Jezus die over het water loopt. Je weet natuurlijk dat dit jou zelf niet lukt. Wij zakken meteen door het water en moeten zwemmen.

In het verhaal van vandaag gaat Jezus na een drukke dag een berg op om te kunnen bidden. Zijn vrienden gaan alvast met een bootje het water op, Jezus had ze de opdracht gegeven om dat te gaan doen. De vrienden roeiden heel hard, maar ze hadden tegenwind  op het water. Ze kwamen dus bijna niet vooruit. Jezus zag vanaf de berg dat zij het lastig hadden. Daarom besloot hij om naar zijn vrienden toe te gaan. Dat deed hij niet zwemmend of met een bootje. Jezus liep over het water naar zijn vrienden toe. Zijn vrienden hadden niet door dat het Jezus was en ze schrokken enorm. Ze dachten dat ze een geest over het water zagen gaan. Toen Jezus dichterbij kwam, vertelde hij zijn vrienden dat ze niet moesten schrikken en dat hij het was. Jezus stapte aan boord en de wind ging liggen. De leerlingen waren stomverbaasd.

Opdracht voor thuis: Drijft het of zinkt het?

Wat heb je nodig? 

-Een bak met water

-Verschillende voorwerpen zoals een steen, badeendje, lepel, enz.

Bedenk van te voren of een voorwerp zal blijven drijven of dat het zinkt en door het water zakt. Daarna test je het uit!

Opdracht voor thuis: Dat kan toch helemaal niet?

De leerlingen zagen Jezus over het water lopen en dachten ‘Dat kan toch helemaal niet?’ Bij het proefje met het ei in de fles, denk jij dit misschien ook wel. Je kunt de instructie van het proefje downloaden.

Opdracht voor thuis: Kleurplaat

Print de kleurplaat en kleur hem zo mooi mogelijk in!