Hallo allemaal,

Het thema voor deze zondag is: de goede Herder.
Johannes 10: 11-16
In de tijd tussen Pasen en Pinksteren lezen we wat Jezus vóór zijn dood gezegd en gedaan heeft. Niet als een herinnering aan wat geweest is, maar ook als een vooruitblik: Dit is wat Jezus nog steeds voor ons betekent. Jezus vertelt in dit gedeelte in de bijbel over de eigenschappen van een goede herder. Een goede herder geeft zijn leven om zijn schapen te redden.

Waarom zou iemand die betaald wordt om op de schapen van iemand anders te passen, minder goed op de schapen letten dan een echte herder? Waarom zou Jezus zichzelf de goede herder noemen? Voel jij je een schaap van de goede herder? Waarom wel of niet?

In de dienst zal iemand van de leiding ook iets over een kudde schapen en de herder vertellen.

We hebben bij dit verhaal nog wat materiaal gevonden:
Allereerst is er een voorgelezen verhaal over de herder. 

Klik op play om het voorgelezen verhaal over de herder te luisteren.

Een tekening van de schaapjes die in de dienst voorkomen. Via de camera kun je ze misschien niet goed zien, op de tekening wel. Je kunt de schapen inkleuren of beplakken met watten.
Je kunt op veel verschillende manieren, met verschillende materialen een schaapje knutselen. 
We hebben een aantal ideeën van Pinterest gehaald. Leef je uit en stuur ons een foto. Een zoekplaat voor de kleinere kinderen. Zoek de voorwerpen die onderaan het blaadje staan en kleur de plaat. Voor de wat grotere kinderen een puzzel. Er staan plaatjes, zet het woord dat bij het plaatje hoort in de vakjes. In de grijze vakjes ontstaat een zin.

Tot slot is er een filmpje waarin mensen onderzoeken of de schaapskudde ook naar iemand anders luistert dan de herder. Wat denk je, luisteren ze naar iedereen?