Hallo allemaal,

Deze ochtend begon toch zo raar!

Mijn zoon kwam de keuken in, op het moment dat ik weg wilde gaan en hij zei: ‘Je broodje met chocopasta was zeker lekker, Ik zie het aan je!’ Hoe zag hij dat nou, ik weet zeker dat ik de pot met chocoladepasta weer in de kast terug had gezet toen ik klaar was.

En toen ik naar buiten liep kwam ik de buurvrouw tegen, die haar hond uitliet en zij zei: ‘Jij had zeker haast vandaag’,  ‘Ik zie het aan je!’ Nou ja, ik had inderdaad mijn best gedaan om op tijd te vertrekken, maar hoe zag zij dat nou aan me.

En niet veel later toen ik voor de deur van de kerk stond te wachten tot de koster de deur open zou maken en ik naar binnen kon zei hij: ‘Jij hebt er zin in vandaag!’  ‘Ik zie het aan je!

Begrijpen jullie dat nou?

Hoe wist mijn zoon dat ik een broodje chocopasta had gegeten?

Hoe wist de buurvrouw dat ik me had gehaast?

En hoe zag de koster aan mij, dat ik erg veel zin had in het Pinksterfeest?

Soms voel je iets van binnen en is dat aan de buitenkant te zien. Als je een leuk geheim hebt, dan zien anderen misschien de pret in je ogen. Of je straalt als je je heel gelukkig voelt. Vandaag vieren we Pinksteren.  Met Pinksteren vieren we dat God de Heilige Geest stuurt om ons te helpen.  We horen het verhaal over de leerlingen van Jezus die de Heilige Geest als eerste ontvingen.  En dat was zichtbaar voor iedereen om hen heen. Luister maar.

Beluister hier het verhaal van deze zondag: Handelingen 2:1-24

Klik op play om het Pinksterverhaal te luistereren

Anne en Noa maakte dit vrolijke filmpje van het lied “Door de kracht van de Heilige Geest” een lied met gebaren. Ik hoop dat jullie thuis gezellig met hen mee doen.

Heerlijk om zo te zingen op deze feestdag, want dat is het met Pinksteren. Daarom is het werkje ook feestelijk, we maken een slinger. Maar als je liever puzzelt kan dat ook.

Of hou jij meer van proefjes en heb je deze tijdens de 40dagentijd nog niet gedaan, probeer hem dan vandaag.

Klik op deze link voor het proefje

Heel veel plezier!