Hé hallo! Ken je mij?
Hij jou wel.. al vanaf het begin!

In Johannes 1:35-52 gaat het over het thema ‘kennen’! Johannes de Doper vertelt dat Jezus het lam van God is. Twee van zijn leerlingen sluiten zich vervolgens bij Jezus aan. Daarna sluiten ook anderen zich bij Jezus aan: Simon, Filippus en Nathanael. Zij hebben zich aan elkaar voorgesteld. Terwijl Jezus al lang wist wie de leerlingen waren. Jezus kent ons al voordat wij bestaan. Bijzonder toch?

God kent jou ook! Echt waar.

Je bent ALTIJD welkom bij HEM! Luister maar..

Voor de kleinsten een kleurplaat van Nathanael onder de vijgenboom, waar Jezus hem al had zien zitten, wetende dat Nathanael het was. En dat zonder dat hij zichzelf aan Jezus had voorgesteld.

Elkaar leren kennen kan op heel veel verschillende manieren. Een daarvan is een goed gesprek. Weet jij al alles van je familieleden? Hieronder wat kaartjes om eens lekker met elkaar te kletsen. Je kunt ze natuurlijk ook gebruiken voor een leuk gesprek met je vrienden. Wie weet leer je elkaar nog beter kennen!

Idee: knip de kaartjes uit en stop ze in een lege glazen pot. Geef daar jouw eigen vorm en kleur aan door de deksel te bekleden met een stukje stof, het glas te verven o.i.d. En zo heb je dan jouw eigen ‘leer mij kennen’ kletspot.

Gebed

Dank U God, dat U ons kent. U kent ons beter dan wie dan ook. Daarom hoeven we niet alles te vertellen of uit te leggen. Dat is fijn. Omdat U ons kent, weet U ook wat we nodig hebben.
Wilt U ons dat geven? Amen

Een hele fijne zondag en tot volgende week!
Wie weet, wie wij in de tussentijd leren kennen 😊