Hallo allemaal,

Het thema voor deze zondag is: Beste vrienden van God
Deuteronomium 4:32-40

Het verhaal van vandaag gaat over Mozes die vertelt over de unieke band tussen God en zijn volk. In kindertaal zouden we kunnen zeggen dat God en zijn volk Best Friends Forever zijn, BFF’s.

De uitdrukking best friends forever (BFF)wordt door kinderen veel gebruikt als aanduiding van goede vrienden. Er zijn kettinkjes en armbandjes met de letters BFF te koop. De vraag is wel, hoe letterlijk dat ‘forever’ wordt opgevat; BFF’s kunnen soms per dag wisselen. Dat is op zich niet erg, maar misschien is het wel interessant om eens na te denken over de vraag wat echte vriendschap is. En of wat je samen hebt meegemaakt ook iets betekent voor de toekomst.

Vriendschapsbandje

In de dienst zal iemand van de leiding ook iets over beste vrienden vertellen.

We hebben bij dit verhaal nog wat materiaal gevonden op de website van Kind op Zondag
Allereerst is er een voorgelezen verhaal over de beste vrienden van God:

Klik op play om het verhaal te luisteren over de beste vrienden van God

We hebben hieronder  een uitleg toegevoegd hoe je mooie vriendschapsbandjes kan maken. Verder staat er een mooie kleurplaat klaar over beste vrienden. Wie is jouw beste vriend? God wijst zijn volk de beste weg om te gaan. God en zijn volk horen voor altijd bij elkaar. Hij en zij zijn als beste vrienden. Stuur je foto’s naar ons met al jullie mooie armbandjes en kleurplaten!

Vriendschapsbandjes Maken Kleurplaat 020521