Hallo allemaal,

Wat fijn dat jullie thuis allemaal met ons mee doen!

Begin april hebben we het in de dienst ook over de Emmaüsgangers gehad. Deze week gaan we het daar weer over hebben. We doen dit na aanleiding van een filmpje die in de kerk wordt afgespeeld. Het filmpje is ook hier te zien. Zeker leuk om het filmpje (nog een keer) te bekijken.

Rap Verdwenen Verschenen bij het Emmaüsgangersverhaal, mei 2021.

Jongerentheater: Verdwenen – Verschenen Emmaüsgangers (met muziek)

We hebben jullie begin april ook gevraagd om een mooie tekening te maken van de Emmaüsgangers. Vandaag willen we jullie dezelfde vraag stellen. Zouden jullie allemaal mooie tekeningen willen maken van de Emmaüsgangers? Hieronder vind je een aantal voorbeelden die je mooi kan inkleuren. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een mooie tekening maken. Of kijk eens op internet voor nog meer ideeën. Het zou leuk zijn als jullie die allemaal bewaren voor als we naar de nieuwe kerk kunnen, de Emmaüskerk. Dan krijgen we een mooi versierde kerk!

Kleurplaten Emmaus

Deze week willen we je ook uitdagen om iets extra’s te doen. Ga op pad en ontdek wie er met je meeloopt. Kijk eens om je heen, wat zie je allemaal voor moois, iets moois van de schepping. Maak er een mooie foto van of een mooie tekening. En ook deze goed bewaren!

Naast de tekeningen van de vorige keer hebben we nu ook een knutselwerkje toegevoegd. Hieronder vind je een uitleg en het voorbeeld.

Wat heb je nodig:
– A4 werkblad op stevig papier
– IJslolly stokje
– Scharen
– Viltstiften of kleurpotloden
– Lijm

Wat gaan we doen:
– Kleur alles is.
– Knip alle delen uit.
– Plak een ijslolly stokje achter Jezus en de twee Emmaüsgangers.
– Knip met een schaar een snee op de streep in het landschap.
– Plaats het stokje in de snee.
– Nu kan je hen richting Emmaüs laten lopen.

Kopie Van Knutsel Werkblad Emmausgangers