Hallo allemaal,

Het thema voor deze zondag is: Gods wereld groeit
Marcus 4: 26-30

Het verhaal van vandaag gaat erover dat het Koninkrijk van God steeds verder groeit. In het begin waren er nog maar heel weinig mensen die naar Jezus en zijn verhalen luisterden. Dat werden er steeds meer.

Jezus vergelijkt dit met een mosterdzaadje. Die is heel erg klein, maar als je hem zaait komt er een grote plant uit. In dit filmpje kan je zelf zien hoe er uit het zaadje een mooi plantje komt.

Vandaag is er geen opname van het verhaal, maar je kunt het wel zelf (voor)lezen:

Zo klein als een mosterdzaadje

Er staan een heleboel mensen en kinderen op het strand bij het Meer van Galilea. Jezus is er, en ze willen allemaal naar hem luisteren. Ze willen allemaal zo graag dicht bij Jezus zijn, dat ze hem bijna het water in duwen. Daarom stapt Jezus in een boot. En vanuit de boot vertelt hij de mensen verhalen over Gods nieuwe wereld.

De mensen willen er alles over weten. De dag dat Gods nieuwe wereld komt, dat wordt een geweldige dag. Misschien komt er wel een nieuwe koning die alle vijanden in één keer het land uit jaagt. Dat hopen veel mensen. ‘Gods nieuwe wereld lijkt wel een beetje op een mosterdzaadje,’ zegt Jezus. De mensen op het strand kijken elkaar verbaasd aan.

‘Huh?’ zegt iemand. ‘Een mosterdzaadje? Dat is toch piepklein?’ ‘Dat klopt,’ zegt Jezus. ‘Een mosterdzaadje is het kleinste zaadje dat er is. Maar als je het in de grond stopt, groeit er een grote boom uit. Een boom die groter is dan alle andere planten. Het wordt zo’n grote boom dat de vogels er een nest in kunnen bouwen. Dat ze erin kunnen uitrusten. Dat ze lekker in de schaduw kunnen zitten. Dat ze boven in de boom kunnen zitten en in de verte kunnen kijken.’

Wat zou Jezus daar nou mee bedoelen? Het lijkt wel een raadsel! Gods nieuwe wereld is nu nog piepklein. Net zo klein als een zaadje. Je moet heel goed kijken, anders zie je het niet. Maar het gaat groeien en groeien. Het gaat supergroot worden. Het wordt een mooie wereld, waar je veilig kunt wonen.

Voor de jongste kinderen is er een werkblad waarop je de grote en kleine dingen met elkaar kunt verbinden. De kleine olifant hoort bijvoorbeeld bij de grote olifant. Je kunt de plaatjes ook mooi inkleuren.

Voor de wat oudere kinderen is er een werkblad met een proefje en een werkblad met geheim schrift.

Veel plezier ermee!

Werkblad Groep 1 3

Werkblad Groep 4 8