Sinds 1990 is Julia Borsboom werkzaam als beeldend kunstenaar aan opdrachten en autonoom werk in haar atelier aan huis.

Ze maakt schilderijen en objecten van glas en heeft onlangs een opdracht van de gemeente Barneveld gekregen om twee monumenten  voor te vroeg geboren kinderen te maken, één in Voorthuizen en één in Barneveld. Voor het monument in Barneveld heeft zij samengewerkt met collega kunstenaar Jan Hiensch. Het monument is afgelopen voorjaar in gebruik genomen.

Over het monument:
We wilden een plek creëren waar je je verlies een plek kunt geven, een naam kunt noemen. Een plaats waar je naar terug wilt keren, waar je mag dromen en waar je je door je verdriet heen kunt verwonderen hoe kleurrijk,  dynamisch maar ook breekbaar het leven is. Ook na het gemis van kwetsbaar leven. Kortom: een plaats van troost. Voor het graveren van de namen zijn 312 plaatjes glas gebruikt.

Het glas dat gebruikt is in het monument is Bullseye – glas: kostbaar Amerikaans glas met de allermooiste en aller helderste kleuren. De plaatjes zijn in 24 verschillende kleuren gesmolten op een ondergrond met een lichte structuur zodat het licht dat door het glas valt gebroken wordt en zodoende nog meer schittert.

De plaatjes in het frame van zwevende cirkels slingeren om je heen en geven je het gevoel dat iemand die hetzelfde heeft meegemaakt een arm om je heen slaat. Het midden van de cirkel is een plek om stil te zijn en stil te staan, omringt door schitterend en stralend maar ook kwetsbaar en breekbaar glas.