In coronatijd zijn we begonnen met digitaal collecteren en door geheel Nederland zien we dat dit is gebeurt en ook een blijvertje is. Concreet hebt u dat kunnen zien door de tikkies op onze website. Daarnaast is in een kleine kring ervaring opgedaan met een app, genaamd Appostel.

Appostel is een app waarmee digitaal aan een collecte bijgedragen kan worden. In grote lijnen is de werking gelijk aan het bestellen van een setje collectebonnen. In de app wordt er namelijk betaald vanaf een tegoed. Door het tegoed, bijvoorbeeld maandelijks,  op te waarderen blijven de bankkosten laag (lager dan bij een tikkie) en per collecte kunt u zelf elk gewenst bedrag ingeven.

Leden van de werkgroep zullen na afloop van de morgendiensten van 16 oktober, 23 oktober en 30 oktober in de ontmoetingsruimte van de Emmaüskerk aanwezig zijn voor vragen of hulp bij het installeren van de app.

Via www.pgbarneveld.nl kunt u een handleiding downloaden of u stuurt een mailtje naar appostel@pgbarneveld.nl en u krijgt de handleiding toegestuurd. Voor meer informatie kunt u ook terecht op: www.appostel.nl

Het fysiek collecteren bij de uitgang van de kerkzaal blijft.

De mogelijkheden om deel te nemen aan een collecte op een rijtje:

  • Met contant geld
  • Met de vertrouwde collectebon
  • Door zelf over te maken op de rekeningnummers van de diaconie en
    kerkrentmeesters
  • Met de app Appostel

Met de introductie van Appostel is het, om kosten te besparen, vanaf zondag 6 november niet meer mogelijk om met een tikkie te betalen.

Diaconie en kerkrentmeesters

Hieronder de handleiding.

Handleiding Appostel App