In het Altersheim Nikodemus worden ouderen goed verzorgd door de liefdevolle en betrokken medewerkers. Diverse activiteiten worden georganiseerd om de ouderen in beweging te krijgen en mee te laten doen met allerlei sociale activiteiten. Zo worden verjaardagen altijd gezamenlijk gevierd (laatst mocht één van de bewoners zijn 102e verjaardag vieren!), bewoners helpen mee met de voorbereidingen voor de maaltijd, er worden spelletjes gespeeld, kleinschalige optredens georganiseerd en er is kortgeleden zelfs carnaval gevierd! Tijdens deze activiteiten leven de bewoners helemaal op, er wordt gepraat en gelachen! In Nikodemus is het geen saaie boel!

Het verzorgingstehuis bestaat uit twee verdiepingen en beschikt over één lift.
Na 15 jaar probleemloos te hebben gewerkt, bleek afgelopen herfst dat het hydraulische systeem van de lift aan vervanging toe was. Dat was een financiële tegenvaller van ca. € 5000,= (bovenop het  kapotte fornuis, waar we eerder uw aandacht voor vroegen). Het is maar goed dat deze flinke rekening in termijnen mag worden betaald!

De niet werkende lift maakte het leven van bewoners én medewerkers erg lastig, omdat diverse bewoners afhankelijk zijn van een rolstoel en daarmee óók van de lift! Tijdelijk konden toen ‘rolstoel-bewoners’ niet naar buiten en ook moesten boven eten. Dat betekende  dat het personeel met alles de trap moest nemen. Ieder dienblad met eten werd per bewoner lopend naar boven gebracht. Een logistieke uitdaging van jewelste én een vermoeiende!

De opbrengst van de Paascollecte zal worden gebruikt om een deel van deze lift-reparatie te betalen.
Helpt u (weer) mee op zondag 9 april?
Dat kan via de collecte in de kerk, via het overmaken van een bedrag via de bank (NL 02 ABNA 0404.1831.31 t.n.v. Diaconie Prot. gem. Barneveld) maar óók door donateur te worden! Als u donateur van HOOP wordt, steunt u de werkgroep structureel. Structurele donaties geven de werkgroep (en daarmee de projecten) meer financiële zekerheid.

Wilt u donateur worden? Mail dan naar hoop@pgbarneveld.nl .     

Alvast bedankt voor uw hulp!

Namens de werkgroep,

Douwe Feenstra

Hieronder de bijbehorende PowerPoint