Wat een gezellige drukte was het op vrijdag 4 en zaterdag 5 november in de kerk. Zoveel activiteiten in twee dagen! Ik zal er een paar uitlichten:

Het repaircafé draait erg goed. Veel mensen weten ons te vinden met hun kapotte spullen. Het is echt een drukte van belang rond de grote tafel in de hal. Kopje koffie met een koekje erbij. Mooi dat apparatuur op die manier een tweede leven krijgt. Scheelt weer een heleboel grondstoffen.

De speelgoedbeurs organiseerden we dit jaar voor het eerst en was een groot succes. Wat een speelgoed is er ingebracht op vrijdag. Zaterdag is een groot deel verkocht en wat over was, konden we diezelfde middag naar de Barneveldse Stichting TOF brengen. Het geheel heeft 800 euro opgebracht en is bestemd voor de actie ‘Geef warmte door’.

En dan de voorjaarsbollen. Het is super, zoveel als er ingebracht zijn door jullie allemaal. Meer dan duizend telden wij. De week erna heeft een tiental vrijwilligers ze in de grond gezet. En het leuke is, dat de jeugd van de maandagavondclub, 27 kinderen in totaal, de laatste 55 bollen hebben geplant. Bij het licht van mobieltjes, want het was al donker. Het resultaat hopen we in het voorjaar te kunnen aanschouwen.

Inmiddels is het alweer Advent. Ik denk terug aan de laatste wandeldag van onze tocht naar Santiago de Compostella. We keken zo verwachtingsvol uit naar de aankomst bij de kathedraal. Elk kilometerpaaltje werd gespot. Nog 20, nog 19…. Tot we er dan eindelijk waren. Als we toch zo elke dag konden leven. Vol verwachting en hoop uitzien naar het Licht van Kerst. We wensen jullie allen gezegende Kerstdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar.

Commissie Groene Kerk