Onlangs heeft de commissie Groene Kerk in overleg met de kerkrentmeesters en de koster duurzame kunststof bekers gekocht ter vervanging van de plastic wegwerpbekertjes. Deze werden onder andere gebruikt voor de limonade voor de kinderen na de zondagsdienst

Verbod op plastic wegwerpmateriaal

De aankoop ligt geheel in het verlengde van het besluit van de regering om per 1 januari 2021 wegwerpplastic te verbieden. Het gaat hier om onder andere plastic wegwerpbordjes en -bestek, plastic rietjes, roer- en wattenstaafjes. Dit zijn de producten, die het meest in het milieu terecht komen.

Tips

Het beste is natuurlijk om zo min mogelijk wegwerpvoorwerpen te gebruiken. Er zijn prima alternatieven. Zo zijn er rietjes van bamboe of rvs, die je met een bijbehorend dun borsteltje kunt afwassen. Gebruik herbruikbare wattenstaafjes, die je eenvoudig kunt reinigen met water en zeep.

En mocht je toch een (kartonnen) afvalbeker gebruiken, zet dan je naam erop, zodat je hem meerdere keren kunt gebruiken. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan een beter milieu!

De commissie Groene Kerk