Groene snipper: opgeruimd staat netjes?

Het is nog winter, maar met die mooie, wat warmere en zonnige dagen krijgen we het voorjaar in het hoofd. Dus opruimen en schoonmaken.

Rommeltje in de kerktuin

Je hebt vast gezien dat we in de kerktuin al het oude loof van de planten hebben laten staan gedurende de winter. ‘Een rommeltje’, zullen sommigen denken. Maar weet je dat je hiermee de wortels van de plant beschermd tegen koude. Bovendien vinden heel veel insecten een schuilplaatsje in en onder al die stengels en bladeren. Dat is weer goed voor de biodiversiteit.

Winterkamperfoelie in bloei

Heb je de winterkamperfoelie gezien in de kerktuin? Hij staat in bloei en ruikt heerlijk! Het zijn de wat langere stengels, die hier en daar boven de plantenstrook uitsteken. Als de temperatuur omhoog gaat, vinden de eerste insecten daar hun nectar. En voor diezelfde insecten hebben we afgelopen najaar een heleboel bollen geplant. Zodat ze ook daar vroeg in het voorjaar kunnen smullen. Heb je al gezien dat de bollen door de hele kerktuin boven de grond komen?

Handen uit de mouwen

In maart gaan de handen weer uit de mouwen. We ruimen al het oude loof op en strooien het klein geknipt tussen de planten. Dan komt het nieuwe loof tevoorschijn en is het wachten tot de strook in zijn geheel in bloei gaat. Feest in de tuin!

Commissie Groene Kerk