Boekbespreking Superwaar van Alfred Slomp,
Uitgeverij Adieu Media
ISBN 978 94 9268 801 9
Prijs 19,99 euro

Dit boek gaat over onze dagelijkse boodschappen. Er is zoveel keuze in de supermarkt, dat het lastig is om een goede afweging te maken tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk en een eerlijke vergoeding voor de producent.

Koop je de biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Wordt het de dure of de goedkope reep chocolade? En wat betreft de keurmerken zie je vaak door de bomen het bos niet meer.

Het boek ‘Superwaar’ helpt je om in de supermarkt meer duurzame keuzes te maken. Niet alles in één keer, maar gewoon in je eigen tempo.

Het boek is zeer prettig en gemakkelijk te lezen. Alfred Slomp bespreekt zo veel mogelijk aspecten van duurzaam eten. Zo schrijft hij over de impact van plantaardig en dierlijk voedsel, biologisch of niet, dierenwelzijn, verpakkingsmaterialen. Maar ook gaat hij in op het belang van de boer, arbeidsomstandigheden en een eerlijke verdeling van de welvaart.

Hij brengt dilemma’s in beeld waar je tegenaan loopt als je anders wilt gaan eten. Het boek staat vol praktische tips, heerlijke recepten en inspirerende voorbeelden van mensen, die ook stap voor stap gekozen hebben om duurzamer te gaan leven.

Dit boek is bij uitstek interessant om te lezen voor consumenten, die heel graag ook met hun dagelijkse boodschappen het verschil willen maken voor een betere en eerlijkere wereld.

Commissie Groene Kerk