In aanloop naar de VN-Klimaattop organiseren GroeneKerken en Vastenactie het Nederlandse deel van de klimaatpelgrimstocht ‘Gewoon gaan!’. De tocht startte in augustus in Polen. Dertig pelgrims zijn vanuit daar op weg naar de VN-Klimaattop in Glasgow in november. Met deze pelgrimstocht vragen de organisaties aandacht voor klimaatverandering en onze rol daarin.

Doe je mee?

Kerken, andere groepen en personen kunnen zich aansluiten bij de pelgrimstocht. Zo geven we meer gewicht aan de bescherming van het klimaat, zowel binnen als buiten de kerk. Dit kun je doen:

Loop een etappe mee met de pelgrims. Per dag kunnen er maximaal 60 personen met de pelgrims meelopen. Vanuit onze kerk lopen we de etappe Voorthuizen-Amersfoort van 20 km op dinsdag 5 oktober. Wie gaat er mee?

Onderteken de klimaatpetitie. De pelgrims nemen een petitie mee op hun tocht door Nederland. Je kunt deze petitie zelf ondertekenen of namens jouw kerk.

Doe mee met de landelijke Klimaatmars van Amsterdam Zuidoost naar Hoofddorp. Dit als afsluiting van het Nederlandse deel van de klimaatpelgrimage. Deze organiseren GroeneKerken en Vastenactie samen met Cordaid en Milieudefensie. Bij deze etappe kunnen er maximaal 300 personen deelnemen.

Meer informatie over de klimaatpelgrimstocht, tekenen van de petitie en aanmelden vind je op: www.groenekerken.nl/klimaatpelgrimstocht/. Mocht je je aangemeld hebben, geef dat dan ook door aan de commissie Groene Kerk via groenekerk@pgbarneveld.nl, zodat we samen kunnen optrekken.

De commissie Groene Kerk