Zomervakantie

We zijn net terug van tien dagen Oostenrijk. Wat hebben we weer genoten van de natuur daar. Veel gewandeld en veel gezien. Ons vlinderjaar kan niet meer stuk, want we kwamen er de keizersmantel en de koninginnepage tegen. Zulke mooie vlinders! En inmiddels genieten we weer van de tuin. Zwaluwen, die af en aan vliegen om hun jongen te voeden; een lijster die elke avond op het gras hipt; putters die zaden komen pikken uit het bloemenmengsel, dat nu vol in bloei staat; tsjilpende mussen, die druk zijn met het voeren van hun kroost; koolwitjes op de verbena, zoemende bijen. Kortom, het is feest in de tuin! Zo maar gratis en voor niets.

Trees for All

Wist je trouwens dat je je CO2 uitstoot van je vakantiereis via Trees for All kunt berekenen en compenseren? Vul je voertuig in en het aantal kilometers en de hoeveelheid CO2 komt er zo uitrollen. Je kunt het bijbehorende geldbedrag doneren aan Trees for All. Met het geld zorgen zij voor bosherstel in Nederland en andere delen van de wereld.

Wandelactie voor bomen

Je kunt via deze organisatie ook je boompje bijdragen door bomen te doneren of iemand een boom cadeau te doen.

Tot en met zondag 18 juli is er een speciale wandelactie voor bomen. Voor elke 5 kilometer die je loopt, plant Trees for All een boom. Hoe meer kilometers je maakt, hoe meer bomen zij planten. Meer informatie is te vinden op hun site treesforall.nl.

Fijne vakantie!                  

Marianne van Atten

Commissie Groene Kerk