Het thema van de Startzondag ‘Als nieuw’ sluit mooi aan bij een aantal activiteiten, die we als Groene Kerk dit jaar willen organiseren.

Commissie ‘als nieuw’

De commissie begint ‘als nieuw’ aan dit seizoen. Jelle Besselsen en Roos Gorissen hebben zich aangesloten. Nieuw élan in de groep met deze twee jonge mensen. Daar zijn we blij mee.

Dick Bonestroo heeft in de laatste vergadering afscheid genomen. Hij heeft veel werk verzet voor de commissie. Veel dank Dick, voor al je betrokkenheid.

Groene activiteiten op de startzondag

Na de koffie is er op de startzondag een groene wandeling vanuit de kerk onder leiding van IVN-gids Gerald Kersjes. Gerald weet de wandelaars altijd te boeien met zijn kennis over de natuur.

Mensen van het Repaircafé organiseren de workshop ‘Als nieuw maken’. Hier kun je bekijken wat het repaircafé allemaal doet en hoe apparaten een tweede leven krijgen.

Activiteiten komend seizoen

Komend seizoen organiseren we een aantal activiteiten. Zo is er in de kerk elke eerste zaterdag van de maand repaircafé, opschonen van de wijk rondom de kerk en werken we in de tuin. Kom gerust eens langs voor een kop koffie of thee. Of om mee te helpen.

In januari werken we weer mee met de kerstboominzameling.

Swap Sint

Op vrijdagmiddag en -avond 1 november doen we mee aan de landelijke actie ‘Swap Sint’, een speelgoedruilbeurs om het Sinterklaasfeest zo duurzaam mogelijk te maken. Voor die dag hebben we eenmalig een heleboel vrijwilligers nodig. Vind je het leuk om die dag te helpen, meld je dan aan via groenekerk@pgbarneveld.nl. Meer informatie volgt te zijner tijd. In de loop van het seizoen zullen er nog een aantal groene activiteiten volgen. Ben je geïnteresseerd in het werk van de commissie Groene Kerk? Kijk dan op de website van de kerk en/of mail naar groenekerk@pgbarneveld.nl.