Onze ervaring

Met alle tips die we de afgelopen vijf weken gegeven hebben kun je al echt verschil merken in je PMD bak. Toen wij begonnen met het reduceren van ons plastic afval waren we in eerste instantie verbaasd, dat we in plaats van twee volle zakken slechts één volle zak hadden als het PMD weer opgehaald werd. Dat stimuleert om nog meer plastic in de ban te doen en wordt het een echte sport. En intussen zetten we de PMD bak niet eens meer elke keer aan de straat, omdat er maar zo weinig in zit.

Ik hoop van harte dat de PMD bak bij jou nu ook een stuk leger is.

Maar we zijn er nog niet. We hebben nog één week te gaan voor het Pasen is en de 40 dagen challenge voorbij is. Je doet toch weer mee?! 

Tip voor de 6de week van de veertigdagentijd

Het blijft soms echt een uitdaging om alternatieven te zoeken voor de in plastic verpakte producten. Maar voor shampoos zijn er shampoo blokken, de shampoo bars, verkrijgbaar. Je bespaart er 80% water mee. En het schuimt als de beste. Je shampooblok gaat, net als een gewoon stuk zeep, veel langer mee in vergelijking met een reguliere fles shampoo. Dat vindt je portemonnee dan weer leuk. En… je favoriete geurtje zit er vast wel tussen. Verkrijgbaar bij Ekoplaza en bij de verschillende webwinkels: www.thehappysoaps.com, www.hetzerowasteproject.nl of www.noplasticplease.nl

Commissie Groene Kerk