‘Alfred heeft ons met een aanstekelijk enthousiasme en een sprankelend hoog energieniveau meegenomen in een verkenning van de klimaatcrisis. Hoe ga je daar als gelovige mee om? Korte toelichtingen, interactieve discussies, en afwisselende filmpjes maakten het een inspirerende avond!’

Gezien de grote belangstelling voor de workshop ‘God in de supermarkt’ van Alfred Slomp twee jaar geleden, organiseren we op dinsdag 23 januari 2024 de workshop ‘God in de klimaatcrisis’. De laatste jaren wordt steeds duidelijker welke impact wij hebben op Gods prachtige schepping. Ons afval stroomt door de rivieren en oceanen, de biodiversiteit holt achteruit en de klimaatcrisis wordt steeds meer zichtbaar. We kunnen er niet meer onderuit om anders te gaan leven. Niet alleen voor de dieren en planten of de generaties na ons, maar ook voor de meest kwetsbaren op de wereld die nu al het hardst geraakt worden. Wat kan je doen? Welke keuzes maken verschil en heeft het nog wel zin? Hoe voorkom je dat je uitgeblust raakt? En hoe houd je de hoop vast? God in de klimaatcrisis: een interactieve workshop over zinvol handelen.

Alfred Slomp neemt ons mee naar de vraag hoe je hoop houdt in een snel veranderende wereld. Welke duurzame keuzes maken nu echt verschil voor het klimaat? En hoe brengen we met elkaar een duurzame beweging op gang? Hoe kun je je laten inspireren door Gods droom voor een eerlijke wereld?

Alfred Slomp schreef naast ‘SuperWaar’ ook ‘Het Groene Normaal’, een pleidooi om groener uit de coronacrisis te komen. Naast de workshop ‘God in de supermarkt’ geeft hij workshops over de klimaatcrisis en spreekt/preekt hij erover in kerken.

Kosten: € 5,- Graag opgeven via https://samenspraakbarneveld.nl/god-in-de-klimaatcrisis/

Contactpersoon: Marianne van Atten, tel. 06 23433169