Nu we niet goed in de kerk kunnen toeleven naar het kerstfeest, is het des te belangrijker om dat thuis goed te doen. De tijd van advent is een tijd van voorbereiding, om klaar te worden voor het mysterie van kerst.

Om je daarbij te helpen, hebben we filmpjes opgenomen. Die kan je thuis kijken, en er daarna over praten. Je kunt ook de afbeelding die iedere week onder het filmpje staat uitprinten en inkleuren, en thuis nadoen wat wij doen in de filmpjes.

Wat je ook doet: vergeet niet de kaarsen! Wij kozen voor 3 paarse en een roze voor advent, en een grote witte Kerstkaars. Dat is zo de traditie. Maar je kunt ook iets anders kopen, of zelf maken.

Alles wat wij doen in de filmpjes, de woorden die we spreken, het materiaal dat we gebruiken, alles komt van Godly Play. Godly Play is een manier van verhalen vertellen. Bijbelverhalen, en ook verhalen die gaan over gewoontes en tradities in de kerk. Er horen vaste woorden en gebaren en materialen bij. Op godlyplay.nl staat meer informatie. De woorden uit deze filmpjes (vertaald) komen grotendeels uit het boek ‘Stories of God at Home, A Godly Play Approach’, geschreven door Jerome Berryman

Als je elke zondag één filmpje kijkt of zelf vertelt, kan je in de rest van de week met het betreffende thema aan de slag.

Week 4 = de wijzen.

Ga eens naar buiten na het avondeten en kijk naar de donkere lucht. Zie je de sterren? Zie je dat het er meer worden als je langer kijkt? Het verhaal van de wijzen staat in Mattheus. Denk eens na: waarom zou Lucas herders als eerste gasten bij Jezus brengen, en waarom vertelt Mattheus over de wijzen?

Kleurplaat 4e Advent