De film China Blue, die Samenspraak in samenwerking met de     Commissie Groene Kerk vertoonde op 13 december 2019 is door zo’n vijftig personen bezocht. De film over een spijkerbroekenfabriek in China was indrukwekkend en zette behoorlijk aan tot nadenken. Na afloop van de film werd er flink gediscussieerd over hoe we zelf invloed kunnen hebben op slechte werk- en leefomstandigheden van arbeiders in de kledingindustrie. 


Naar aanleiding van deze discussie volgt hier nog een ‘Groene Snipper”, overgenomen van de site www.groenekerken.nl:

Zoek je betaalbare biologische en fair trade kleding die er goed uitziet? Via deze websites kun je checken welke winkels of merken goed scoren op duurzaamheid:

  • Good On You – Duurzame en ethische beoordelingen van modemerken (merkenchecker, als informatie onbekend is, dan scoort een merk vaak slecht. Het is dus niet altijd wat het lijkt)
  • Goedewaar.nl (merkenchecker)
  • Fairwear.org (niet alles is (al) fair trade, maar op deze website staan wel winkels die goed op weg zijn. De fabrieken waar hun kleding wordt geproduceerd, worden door de Fair Wear Foundation gecheckt)
  • Projectcece.nl (verzamelwebsite met kleding van eerlijke en duurzame merken. Lekker overzichtelijk. Als je klikt op een kledingstuk, word je doorgestuurd naar de webshop die het verkoopt)
  • Milieucentraal geeft veel tips en achtergrondinformatie.

Handige apps voor op je telefoon zijn: EerlijkWinkelen en Talking Dress.

De Commissie Groene Kerk