Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten. Zo wachten tienduizenden vluchtelingen, waaronder heel veel kinderen, al jaren uitzichtsloos in Griekse vluchtelingenkampen. Ze zijn hier aangekomen uit landen als Afghanistan, Syrië, Congo en Ethiopië, op zoek naar warmte, veiligheid en een betere toekomst. De realiteit is anders. Is dit de plek waar ze eindigen? Hun situatie is urgenter dan ooit. De nood is en blijft erg hoog, merkt Alice Kleinschmidt, hulpverleenster bij partnerorganisatie Borderline op Lesbos. “Vluchtelingen verliezen hier alles, hun waardigheid, hun hoop. Ze zijn letterlijk opgesloten in een onveilig kamp bij zee. Hun situatie is mensonterend.”

Kerk in Actie werkt in Griekenland samen met 3 partnerorganisaties. Samen geloven we dat vluchtelingen recht hebben op een beter leven.  Er wordt geholpen met voedsel, kleding en onderwijs en hen op een betere plek te krijgen. Ook wordt er in de landen van herkomst geïnvesteerd in een beter leven voor kinderen. Daarom gaat Kerk in Actie in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland dit jaar opnieuw huis aan huis collecteren.  We zoeken naar collectecoördinatoren en veel collectanten. Vele handen maken licht werk.

Vorig jaar hebben enkele leden van onze Protestantse gemeente Barneveld  al meegedaan als collectant, soms gezellig samen met hun kinderen. De opbrengst bleek goed,  ook al omdat er tegenwoordig door Corona weinig deur-collectes meer zijn. Een goed element was ook de QR-code op de collectebussen, zodat mensen die geen kleingeld in huis hadden desgewenst (via een Tikkie) toch aan actie konden deelnemen.

 Van 22 t/m 27 november gaat er in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland gecollecteerd worden voor kwetsbare vluchtelingenkinderen in Griekenland. Hun nood blijft hoog! Wij gunnen hun een beter leven. Doe met ons mee en kom in actie.

Aanmelden als collectant of coördinator is mogelijk via www.kerkinactie.nl/huisaanhuiscollecte.