De 40 dagen challenge ‘40% minder plastic afval’ is voorbij. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen. En bovenal of jullie tips voor ons en andere gemeenteleden  hebben. Laat wat van je horen en mail naar groenekerk@pgbarneveld.nl

Wist u dat we 80 katoenen broodzakken uitgedeeld hebben bij de inzameling voor de voedselbank? Het leuke van weggeven is, dat je er een hoop enthousiasme voor terug krijgt. Zouden de bakkers en supermarkten in Barneveld merken, dat er ineens veel meer mensen zijn, die vragen om het brood in de broodzak te verpakken? En zouden ze zelf een actie beginnen? Gratis broodzak met het logo van de bakker erop? Misschien leuk om een keer voor te stellen aan jouw bakker.

Ook over de shampoo bars kregen we enthousiaste reacties. Die zijn, net als gewone stukken zeep, bij de grote supermarkten verkrijgbaar.

Wil je je plastic afval verder beperken? De app ‘My plastic Footprint’ geeft praktische tips om je plastic footprint nog meer te verkleinen. Met de ‘Beat the Microbead’ app kun je eenvoudig je cosmetica controleren op microplastics. Je hoeft alleen maar de ingrediënten te scannen en je weet waar je aan toe bent.

Blijf vooral doorgaan met het beperken van je plastic afval. Waarom? Omdat we goede rentmeesters willen zijn van deze aarde.

De commissie Groene Kerk