In deze tijd van lockdown bestaat het gevoel dat we relatief weinig actief kunnen bijdragen aan de 40-dagentijd, naast de persoonlijke tips uit de 40-dagenkalender of die van de ‘groene kerk’. Dit gevoel bestaat natuurlijk ook omdat we nog aan huis gebonden zijn en niet naar de kerkdiensten en de vespers kunnen gaan.

Toch zijn er wel mogelijkheden als je er wat langer naar kijkt. Daarom willen we de laatste periode van de 40-dagentijd nog met een nieuw idee komen. Een actie in het kader van het thema ‘lk ben ervoor jou’. Je kunt hier tot Pasen aan meedoen, dus ook nog in de Stille week.

Wat is het idee: Maak een (hele) grote pan soep en deel die met drie tot vier buren-huishoudens, waarbij je een goede wens vanuit onze kerk kunt meegeven. Kies bv de buren die het dichtst bij je in de buurt wonen, hen waar je nog niet veel contact mee hebt of hen waarvan je weet dat ze wat extra aandacht goed kunnen gebruiken.
Hoe kan het werken: Gemeenteleden die mee willen doen, kunnen als ze dat willen bij de ZWO-commissie gratis een tweetal zaken bestellen:
*  afbreekbare (suikerriet) soepkommen (á 600 ml – goed voor 2 porties)
*  ‘Ik ben er voor jou’- ansichtkaarten
Het bestellen kan via email: zwo@pgbarneveld.nl of via Whatsapp of SMS naar 06-133 790 22.

We bezorgen de kaarten en/of de kommen dan binnen enkele dagen aan huis, of laten u weten waar u ze af kunt halen. Mocht u liever bakken dan soep koken of hebt u geen soepkommen nodig, dan kan dat natuurlijk ook. Dan bestelt u alleen de kaarten.

Op de achterzijde van de kaart staat de volgende tekst afgedrukt:

Beste buren,
Wij vieren in de protestantse kerk op dit moment de 40-dagen tijd. Het is voor ons een tijd van inkeer en soberheid, gericht op Pasen, de dag van opstanding en hoop.  We zien op die dag dat er altijd weer een kans is op een nieuwe start, een nieuw begin. In de dagen daarnaar toe kijken we naar elkaar om, naar het voorbeeld van Jezus. Zeker nu Corona zo lang duurt, denken we aan elkaar; dit jaar is in deze tijd het thema ‘ik ben er voor jou’. We zien hoezeer we in de greep gehouden worden door het virus en andere ontwikkelingen in de wereld. Dat is voor velen, ouderen, jongeren en kinderen steeds moeilijker om mee om te gaan. Daarom dit gebaar van ons, om te laten weten dat we er willen zijn als het nodig is, of gewoon als goede buren.

We hopen dat vele gemeenteleden mee gaan doen met deze actie.
Dit is een hele mooie gelegenheid om een positieve bijdrage te leveren in je buurt, in deze 40-dagentijd en Corona-tijd.