Geklieder, Gezellig en Goed voor je Geloof, dat is Kliederkerk!

Een nieuwe vorm van kerk waarbij de nadruk ligt op samen.

 

Wat is Kliederkerk?

Kinderen en volwassenen kunnen samen een bijbelverhaal ontdekken, samen zingen en bidden, en samen eten.

Het eerste uur is het klieder-uur. Op allerlei manieren verkennen we een bijbelverhaal, kris kras door de zaal zijn verschillende dingen te doen. Loop er langs, neem je kind op schoot of laat hem of haar lekker door de ruimte stuiteren terwijl je zelf een bakje koffie drinkt met andere ouders. Ook mensen zonder kinderen zijn welkom. Of opa's en oma's. Ga ergens bij zitten, en help elkaar iets moois te maken. En help elkaar zo spelenderwijs iets van God ontdekken!

Het volgende uur begint met een korte viering. Een kerkdienstje dus, gezellig in de kring. Het bijbelverhaal wordt verteld, we zingen en bidden.

En dan.... samen eten! Onze kliederkerk-hulptroepen bereiden een maaltijd voor, daar hoef je dus niet meer voor te zorgen thuis. Ook dit zal wel kliederig worden. Kom dus niet in je mooiste zondagse kleding! :)

 

 

 

 

Voor wie is kliederkerk?

Voor iedereen die samen wil zoeken naar God. We richten ons qua niveau op kinderen van 0 tot 12.

 

Mag ik zomaar binnenlopen?

Ja! Of je bij een kerk hoort maakt niet uit. Hoe oud je bent ook niet. En of je alleen komt of met z'n tienen ook niet. Welkom!

Kliederkerk is ook gratis, je mag gewoon mee komen doen. Maar je snapt dat het wel geld kost om kliederkerk te organiseren. Daarom staat er een spaarpot om iets in te doen, als je wilt.

 

 

 

Wat een leuk idee! Kan ik helpen?

Nou, graag! Er is een kernteam waarin kliederkerk wordt voorbereid. Hier wordt het denkwerk gedaan. Daarnaast is er een kliederteam voor de praktische uitvoering van het klieder-uur en een kookteam. Daarnaast kunnen we altijd mensen gebruiken die muziek kunnen maken, PR willen doen, of alleen voor één keer iets willen doen. Geef je op bij Irna Hoiting: i.hoiting@hotmail.com.

 

Trouwens, waar komt dit idee vandaan?

In Groot-Brittanië bestaat Messy Church al heel lang en daar is het een groot succes. In Nederland hebben een aantal kerken daar een voorbeeld aan genomen. Inmiddels is er een landelijke organisatie Kliederkerk Nederland. En die kwamen wij op het spoor. Wij, dat zijn op dit moment Irna Hoiting, Atzo Nicolai en Harmke Heuver. Kliederkerk Barneveld gaat uit van de Pastoraatsgroep Starters.

 

 

 

Kerkdiensten


 • locatie:
  voorganger:

 • 16-12 | 09:30 Kerkdienst
  locatie: Bethelkerk
  voorganger: Ds. D. de Jong uit Voorthuizen

 • 16-12 | 10:00 Kerkdienst
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. A.P. Spaa

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland