Kerstnacht

 Aan de kerstnachtdienst in de Bethelkerk wordt meegewerkt door El Elyon; zij zullen  een aantal bekende kerstliederen zingen en tot besluit samen met de gemeente het Ere zij God. We luisteren naar het bekende kerstverhaal uit Lucas 2 en kijken naar een video van Sieb van der Ploeg die voor Kerk in Aktie in Uganda een project voor straatkinderen bezocht heeft. Het kind van Bethlehem ontmoet de kinderen voor wie nog steeds geen plaats is in de herberg

 De kerstnachtdienst in de Immanuëlkerk begint om 22.00 uur maar vanaf 21.15 uur staan de deuren open. U wordt van harte uitgenodigd dan te komen en elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Het belooft een sfeervol gebeuren te worden. Agnes van Meerveld en Eva Kool zullen vioolmuziek ten gehore brengen en de ruimtes zullen mooi aangekleed zijn.We hopen ook op de komst van mensen ‘van buiten’ die via een uitnodigingskaartje zijn uitgenodigd de kerk te bezoeken. (Die kaartjes liggen ook 23 december bij de uitgang van de kerkgebouwen, dus op de valreep kunt er nog gebruik van maken.) Dat past mooi in het thema voor deze avond: ‘Ontmoeting’.  We ontmoeten elkaar in het licht van deze nacht waarin God ons tegemoet gekomen is om ons te ontmoeten in zijn Zoon Jezus Christus.In de dienst zelf zal een gelegenheidskoor bestaande uit gemeenteleden zingen onder leiding van Jaap de Ruijter.

 Kerstmorgen

Op Eerste Kerstdag vieren we ’s morgens in de Immanuëlkerk het Kerstfeest. Deze dienst is ook toegankelijk voor kinderen, zij blijven dan ook in de kerk. Muzikaal worden we begeleid door het orgel en een aantal koperblazers. 

 Op 25 december viert de kerk de geboorte van Christus. Ook in de Bethelkerk willen we dit uitbundig en feestelijk doen.Natuurlijk zingen we mooie en bekende kerstliederen en zullen we het kerstevangelie uit Lucas 2 met elkaar lezen. We steken 5 kaarsen aan als teken van licht in de duisternis en het projectlied zal daarbij verdere uitleg geven.Het koor Con Amore zal muzikale medewerking verlenen. Iedereen is van harte welkom. De aanvang is 9.30 uur!

 

Kerkdiensten

 • 27-01 | 10:00 Kerkdienst
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. A. Nicolai

 • 27-01 | 11:00 FRIS-dienst
  Inloop vanaf 10.30
  locatie: Bethelkerk
  voorganger:

 • 27-01 | 18:30 Oecumenische viering
  locatie: Catharinakerk
  voorganger: Pastor K. Donders

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland