We zijn één!

 

Na een lange periode van langzaam en stapje voor stapje toenadering zoeken, Samen op Weg, federeren en fuseren is het nu klaar. We zijn gefuseerd. De gereformeerde Bethelkerk en de hervormde Immanuëlkerk zijn nu samengesmolten tot de Protestantse gemeente te Barneveld. Dat is ook de officiële schrijfwijze. Afgekort PGB (maar dat staat ook voor Persoons Gebonden Budget) of Protestantse gemeente Barneveld of PKN Barneveld. We zien wel wat blijft hangen bij de gemeente. 

24 mei was echt een feestdag. Heerlijk weer (beetje warm). Mooie opkomst! Kijkt u naar het fotoalbum en hieronder naar hoogtepunten. 

Notaris Moolenaar en onze fusieadviseur Metha de Vries.

De hele ploeg die getekend heeft.

Heerlijk fusiegebakje!!! Ze gingen allemaal op.

Met twee locaties

BethelkerkImmanuëlkerkDe PGB heeft twee locaties en houdt dat vooralsnog zo. Er wordt gewerkt aan concepten waarbij wij deze locaties optimaal willen inzetten voor activiteiten en kerkdiensten. Zo is het denkbaar dat in het ene gebouw een bijzondere dienst wordt gehouden (gezin-school-kerk oid) en in de andere een reguliere. Zo kan ieder gemeentelid kiezen welk aanbod het beste bij hem/haar past.

 

Werk aan de winkel!

En er is nu werk aan de winkel. De fusie is getekend maar niet klaar. De komende maanden zal nog het nodige moeten worden bedacht en uitgewerkt. Dat is geen fusietaak meer maar een reguliere taak van de nieuwe gemeente. Voor die taken wordt gezocht naar nieuwe kerkenraadsleden. De helft van de huidige kerkenraad treedt per september af. De helft blijft om de continuïteit te waarborgen. Er wordt gezocht naar ouderlingen, diakenen, leden voor het college van kerkrentmeesters, jeugdwerk. Er wordt gewerkt aan kleinere pakketten van taken zodat deze beter passen in de huidige drukke tijd waarin gezin, werk, koor, sport en andere sociale verplichtingen horen.

Meld u aan alstublieft, we hebben uw hulp nodig. Samen zorgen wij ervoor dat het ook voor u werkbaar en behapbaar blijft!

Website ontwikkeld voor interactiviteit

Deze website wordt uitgebreid. De komende maanden zal het meer en meer een interactief platform worden waar de gemeente en anderen kunnen reageren, waar met regelmaat nieuws te vinden is, blogs, foto's, activiteiten etc. Bezoek de site dus regelmatig en schrijft u zich in voor de nieuwsbrief!

De website is ook geschikt voor commissies van de kerk. De documenten van een commissie kunnen in een afgeschermde omgeving worden opgeslagen en gedeeld. Dat scheelt mailverkeer en het op diverse locaties opslaan van dezelfde documenten.

Samenloop en de nieuwsbrief?

Een nieuwsbrief? En Samenloop dan? Dat vroegen en vragen wij ons ook af. Er wordt gewerkt aan een vernieuwde opmaak en inhoud van Samenloop. Er zal rond Samenloop het nodige veranderen. Wellicht ook de naam. Samenloop, de nieuwsbrief en de website zullen in andere vormen een nieuw communicatiepakket worden. En niet alleen pakket maar ook kanalen die twee kanten op gaan: van kerkenraad en commissies naar de gemeente, maar ook van de gemeente naar de kerkenraden en commissies.

 

 

 

 

 

 

 

Kerkdiensten

 • 27-01 | 10:00 Kerkdienst
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. A. Nicolai

 • 27-01 | 11:00 FRIS-dienst
  Inloop vanaf 10.30
  locatie: Bethelkerk
  voorganger:

 • 27-01 | 18:30 Oecumenische viering
  locatie: Catharinakerk
  voorganger: Pastor K. Donders

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland