Zeven Sloten kerk-theater- muziek in Barneveld

Op zondag 13 november (19.00) treedt in de Barneveldse RK kerk de band Nobuts op. Zij brengen daar het kerk-theater- muziekstuk ‘Zeven Sloten’ in het kader van het eind van het Heilig jaar van de Barmhartigheid. Maar ook omdat dan hun protestante broeders en zusters beginnen te herdenken dat de Reformatie 500 jaar oud is. De Bijbel staat vol met verhalen over broedertwisten. Denk aan Jacob&Ezau, Kain&Abel en natuurlijk het verhaal van de verloren zoon. Het is dan ook niet toevallig dat we in onze kerken het (bijna afgelopen) H. jaar van de Barmhartigheid het beroemde schilderij van Rembrandt (‘De terugkeer van de verloren zoon’) vaak zien afgebeeld. Als oproep om gastvrij, vergevingsgezind en barmhartig te zijn. Voor ontheemden, vluchtelingen,maar ook voor de mensen waar we problemen mee hebben. Daarom legt de band Nobuts in hun stuk ‘Zeven Sloten’ subtiel een link met de broedertwist tussen de Katholieken en Protestanten die nu al 500 jaar officieel een triest feit is.
‘Zeven Sloten’ is een combinatie van live popmuziek, verhalende teksten en projecties.Aan de hand van een tiental Nobuts songs wordt de kijker de vertelling ingezogen en steeds gevraagd na te denken over wie zij zelf zijn in het verhaal. Het kerk-theater-muziekstuk is daarmee indrukwekkend, confronterend, troostend maar zeker niet
Van harte  welkom op zondag 13 November om 19.00 in de RK Kerk aan de Langstraat in Barneveld. Er wordt een collecte gehouden om te kosten te dekken.


Kerkdiensten

 • 27-01 | 10:00 Kerkdienst
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. A. Nicolai

 • 27-01 | 11:00 FRIS-dienst
  Inloop vanaf 10.30
  locatie: Bethelkerk
  voorganger:

 • 27-01 | 18:30 Oecumenische viering
  locatie: Catharinakerk
  voorganger: Pastor K. Donders

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland