VERNIEUWBOUW BERICHT 1

Bouwen aan een nieuwe kerk is meer dan het opstapelen van stenen en het mooi inrichten van een paar zalen. We zoeken een maatpak, geen confectie. We willen vieren en ontmoeten in een gebouw dat past bij wie we zijn en bij hoe we ons geloof beleven.
Misschien zeg je: ‘Natuurlijk, iedereen wil een maatpak, maar dat kost nogal wat?’ Je hebt gelijk, er zijn allerlei randvoorwaarden (financieel, ruimtelijk), niet alles wat je wilt is te realiseren. Maar staande aan het begin van het traject willen we als gemeente - samen met de architect en binnen gestelde kaders - op zoek gaan naar een gebouw dat ons past en waar we geloof en leven kunnen delen.

Er is de afgelopen periode het nodige gebeurd. De BouwVerkenningsGroep heeft een architect voorgedragen. Deze heeft zichzelf gepresenteerd in de kerkenraad. Het was een mooi moment dat enthousiasme losmaakte. De kerkenraad heeft unaniem het voorstel van de BVG overgenomen (de naam volgt). De bouwcommissie is gestart, de klankbordgroep wordt gevormd en we denken na over ondersteunende commissies (bv. geldwerving voor de vernieuwbouw, liturgisch centrum, inrichting kerkzaal, ICT in de kerk, keuken). Kortom, er zijn nog heel veel handen en hoofden nodig om van dit boeiende en spannende proces een gezamenlijke weg te maken. Doe jij mee?! Als je vragen hebt of je diensten wilt aanbieden, neem dan contact op met Eppie Fokkema of Gert Versteeg. Zie CONTACT voor hun bereikbaarheid.

 

Kerkdiensten

 • 18-11 | 09:30 Heilig Avondmaal
  Zittende viering
  locatie: Bethelkerk
  voorganger: Ds. H.A. Heuver

 • 18-11 | 15:00 Heilig Avondmaal
  Met kerkradioluisteraars
  locatie: Bethelkerk
  voorganger: Ds. H.A. Heuver

 • 18-11 | 18:30 Avondgebed
  Vooraf catechese
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. A. Nicolai

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland