Scriba bezoekt predikanten en kippenboeren Barneveld

Op maandag 14 augustus heeft scriba René de Reuver een pastoraal bezoek gebracht aan Barneveld. Hij sprak daar met predikanten van de hervormde en protestantse gemeente en met twee pluimveehouders. Dit naar aanleiding van de fipronil crisis in de eierindustrie.

De Reuver vindt het belangrijk om op bezoek te gaan naar de getroffen regio. "Vanuit de Bijbelse opdracht: 'als één lid lijdt, lijden alle leden mee'."

Veel pluimveehouders in Barneveld en omgeving zijn lid van gemeenten die behoren tot de Protestantse Kerk. In hun gemeenten wordt sterk meegeleefd met de situatie van de kippenboeren. Dat wordt door de pluimveehouders zeer op prijs gesteld.

Video van het bezoek

Regenboog boven kippenschuur

Eén van de aanwezige predikanten, ds. Molenaar van de hervormde gemeente, vertelde over een pastoraal bezoek aan één van de getroffen pluimveehouders in zijn gemeente. Deze boeren waren van plan geweest hun kippen te ruimen. Een regenboog veranderde deze situatie.

Net nadat ze gehoord hadden dat ze 300.000 eieren moeten vernietigen, stuurt een buurman een foto van een regenboog boven hun stal. Ze laten deze foto aan ds. Molenaar zien en vertellen dat ze er een teken van hoop in deze moeilijke situatie in zien. Ze staan op het punt om te beslissen of ze hun kippen ook gaan ruimen.

Vanwege de regenboog boven de stal kiest ds. Molenaar er voor om het verhaal van de Ark van Noach met hen te lezen. In dat verhaal staat dat God een verbond sluit met mensen ‘en alle levende wezens die bij jullie zijn’. Dat raakt deze mensen zo dat ze besluiten hun kippen te behouden en op dieet te zetten in de hoop dat de fipronil op die manier uit hun lichamen verdwijnt.

 

Kerkdiensten

 • 27-01 | 10:00 Kerkdienst
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. A. Nicolai

 • 27-01 | 11:00 FRIS-dienst
  Inloop vanaf 10.30
  locatie: Bethelkerk
  voorganger:

 • 27-01 | 18:30 Oecumenische viering
  locatie: Catharinakerk
  voorganger: Pastor K. Donders

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland