Protestantse gemeente Barneveld Groene Kerk

Het is zover! De PgB heeft zich aangesloten bij de GroeneKerkenactie. Henrike van de Glind, diaken, heeft het Groene bordje op de laatste kerkenraadsvergadering gepresenteerd.

GroeneKerkenactie is een gezamenlijke actie van Kerk in Actie en Tear. De actie richt zich op alle kerk- en geloofsgemeenschappen, die actief aan de slag willen gaan met duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap. Het is geen keurmerk. Het is de bedoeling, dat we elk jaar een ‘groene’ stap zetten. Rentmeesterschap staat al hoog op de agenda van de bouwcommissie voor de vernieuwbouw. We hopen daarmee een goede slag te slaan. Maar ook u en jij kunnen veel betekenen. Bewustwording is één van onze doelen en we hopen jullie daarin mee te nemen.

De commissie Samenspraak heeft al een mooi begin gemaakt door afgelopen oktober Reinier van den Berg uit te nodigen voor een indrukwekkende presentatie over de klimaatverandering. Maar Reinier wist ook een boodschap van hoop te brengen: één van de oplossingen voor het CO2 probleem, en daarmee de opwarming van de aarde, is heel veel bomen planten. Het zou mooi zijn als we daar zelf aan mee helpen en een aantal nieuwe bomen planten rondom de vernieuwbouwde kerk. En misschien heeft u in uw tuin ook nog wel een plekje voor een extra boom. Heeft dat dan wel zin, die paar extra bomen? Het gaat erom, dat we leven en werken naar het Groene Hart van God, om de woorden van Reinier van den Berg te gebruiken. Dus, doe wat je kunt doen om de aarde leefbaar te houden.  

Als commissie GroeneKerk hopen we jullie veel groene ideeën te brengen. En we hopen natuurlijk dat u meedoet. Op de website van de PgB is het beleidsplan te vinden van de commissie GroeneKerk. Mocht je geïnteresseerd zijn en mee willen denken, meld je dan aan via groenekerk@pgbarneveld.nl. Mocht u ideeën hebben of vragen, dan horen we dat ook graag via dit mailadres.  

Een laatste tip, die Reinier van den Berg ons gaf: op 4 januari is in theater Junushoff in Wageningen het theaterprogramma ‘Save the earth’ te zien. Een show zonder winstoogmerk, die de Plastic Soup Foundation en de Stichting Happy Energy steunt.

Namens de Commissie GroeneKerk,

Henrike van de Glind
Bas Breedveld
Marianne van Atten

Kerkdiensten

 • 30-06 | 09:30 Kerkdienst
  locatie: Bethelkerk
  voorganger: Drs. H.R. van Riezen uit De Glind

 • 30-06 | 09:30 Heilig Avondmaal
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. J. Visser-Sonneveld

 • 30-06 | 18:30 Kerkdienst
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. R. Visser uit Rhenen

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland