Preek van de Leek

Op 29 april is het weer zo ver: om 19.30 uur zal in de Immanuelkerk een leek voorgaan.
Een leek, dat klinkt misschien niet zo aardig, maar het betekent alleen dat de voorganger niet een ambtsdrager is zoals een van de predikanten.
De lekenvoorganger die de kansel zal bestijgen is deze keer Evert Jan Slootweg. Hij is opgegroeid in Barneveld en heeft als kind de Bethelkerk vele zondagen van binnen gezien. Later heeft hij zijn vleugels uitgeslagen en hij woont tegenwoordig in Bennekom. Vandaaruit reist hij veelvuldig naar Den Haag omdat hij na de laatste verkiezingen Tweede Kamerlid is geworden voor het CDA.
Wij zijn blij dat hij de uitdaging aan wil gaan om binnen de vorm van een kerkdienst, in gesprek met de Bijbelteksten, in gebed en in de keuze van de muziek, onze voorganger te zijn.
Hij zal het in zijn preek hebben over de persoonlijke verantwoordelijkheid die hij als mens en politicus draagt en de verantwoording die hij daarvoor wil geven aan God en de naaste. De spanningsvolle verhouding tussen individu en gemeenschap komt daarbij in het spel.
Na afloop zal er zoals altijd weer gelegenheid zijn om met hem en elkaar na te praten, onder het genot van een hapje en een drankje.

Het belooft weer een mooi uur te worden, hopelijk tot dan!

Namens de commissie preekvandeleek,
ds Atzo Nicolai

 

Kerkdiensten

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland