"Preek van de Leek" weer van start

Wat is het ook alweer?
‘De Preek van de Leek'  is,  zoals de titel al aangeeft, een preek, maar deze keer niet met een dominee op de kansel, maar een leek. Weliswaar zijn de leken op hun eigen manier allemaal gewend om publiek op te treden, in ‘De Preek van de Leek’ zullen ze zich kwetsbaar moeten durven opstellen. Ze spreken niet vanuit hun functie of verantwoordelijkheid, maar vanuit hun persoonlijke drive.

Voor de Barneveldse  Preek van de Leek, worden bekende mensen uit Barneveld, uitgedaagd om de kansel te beklimmen. Niet om een lezing te houden, maar om voor één keer de beproefde vorm van een kerkdienst te volgen en daar zowel met tekst als muziek een eigen invulling aan te geven. De leken krijgen hierbij professionele begeleiding van Ds. Atzo Nicolai en Ds. Peter Breure. Het resultaat: boeiende en verrassende verhalen ingebed in een traditionele liturgie.

Misschien denkt u nu Peter Breure, voorganger van de Ichthuskerk uit Voorthuizen? Dat klopt! We doen deze bijzondere en inspirerende diensten dit jaar voor het eerst samen met de Ichthuskerk en zijn hier erg blij mee.

Ook dit seizoen zullen er weer bekende mensen uit Barneveld hun zegje gaan doen. Op 25 november 2018 zal Mijntje Pluimers- Foeken de kansel betreden.

Mijntje Pluimers is fractievoorzitter van Lokaal Belang. Als fractievoorzitter heeft ze een duidelijke mening en visie. In de raadszaal weet Mijntje voor haar partij haar zegje te doen, maar wat wil zij ons persoonlijk vanaf de kansel als inspiratie meegeven? Mijntje wordt in deze begeleidt door Ds. Peter Breure.

De dienst begint om 19.30 uur in de Immanuelkerk.

.

Wij nodigen u en/of jullie van harte uit deze, bijzondere bijeenkomsten, bij te wonen!

 

Met vriendelijke groeten,

 

Atzo Nicolai, Peter Breure, Hans Versteegh en Ina de Boer

 

Kerkdiensten

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland