Palmpaasoptocht

Palmpaasstok maken: hieronder foto met benodigdheden.

We willen graag een palmpaasoptocht in de kerk! Net als ieder jaar.
Alleen dit jaar mogen we natuurlijk niet samen komen in de kerk. Dus…. Willen jullie mij een foto mailen van jezelf met je stok? Dan plakken we alle foto’s aan elkaar tot een lange optocht, en zingen we ondertussen van ‘hosanna’. Dit is allemaal te zien en beluisteren in de kerkdienst van 5 april, op kerkomroep.nl (zoek op Immanuelkerk Barneveld) en youtube (zoek op PGBarneveld).

Je hebt nodig:

  • Een kruis. Van twee latjes of stokken of wat je maar in huis hebt. Aan het kruis stierf Jezus
  • Crêpepapier, linten of tape. Versier het kruis vrolijk. Want Jezus bleef niet dood, hij leeft!
  • Een broodhaantje. Een recept staat bijvoorbeeld hier https://mariangeurtsen.nl/?page_id=1354 Je kunt ook een haan tekenen en kleuren (of bouwen van lego). De haan doet denken aan de haan drie kraaide toen Petrus 3x zei dat hij Jezus niet kende. En de haan is het eerste dier dat de zon ziet opkomen, de nieuwe dag, een nieuw begin. Een symbool van Pasen dus, van nieuw leven!
  • 30 nibbits aan een touwtje of 30 rozijnen in een zakje of 30 geregen pinda’s. Judas kreeg 30 zilverlingen betaald omdat hij Jezus verraadde.
  • Lekkers! Chocolade eitjes of suikereitjes bijvoorbeeld. Zoet verwijst naar het goede dat God ons geeft. Eitjes zijn weer symbool voor nieuw leven.
  • Takjes uit de tuin. De mensen zwaaiden met palmtakken op palmpasen en juichten Jezus toe. En groen is weer, jawel, symbool voor nieuw leven.

 

Mail je foto(’s) naar heuver@pgbarneveld.nl . Graag uiterlijk donderdagochtend 2 april, dan kunnen we het nog verwerken voor de digitale viering (die nemen we zaterdagmiddag al op).

Groet van ds. Harmke

Kerkdiensten

Alle kerkdiensten »

Emmaüskerk

Emmaüskerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

Immanuëlkerk

Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2020 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland