Groeien in gebed: volg de cursus!

Een cluster van Barneveldse kerken – waaronder NGK De Ontmoeting - biedt vanaf dinsdag 21 mei de Prayer Course aan, een cursus om te leren groeien in bidden.

De cursus is vooral bedoeld voor mensen die hun gebedsleven willen uitbreiden, maar die bidden wellicht moeilijk, verwarrend of zelfs saai vinden. ‘Deze cursus is dan een hele mooie kans om verder te komen’, meldt ds. Reinier Drop. ‘De Prayer Course is een reis door het Onze Vader in zes korte filmpjes met bijbehorende gespreksvragen voor elke bijeenkomst. Allemaal ontworpen om in gesprek te gaan over gebed en om je gebedsleven te verdiepen.’

De gebedscursus wordt gegeven in de Rafiki-kelder in gebouw Rehoboth aan de Gasthuisstraat 5 in Barneveld. De cursusdata zijn de dinsdagen 21 mei, 28 mei, 4 juni, 11 juni, 18 juni en 25 juni.  
Aanvangstijd: 20.00 uur. Om een indruk te krijgen, kun je een voorbeeldvideo of andere informatie online bekijken op www.prayercourse.nl.

Het gaat om zes dinsdagavonden gedurende zes weken. Een cursusavond duurt zo’n anderhalf uur. De Prayer Course wordt dit jaar interkerkelijk gegeven in Barneveld. Opgave (voor belangstellenden van de PGBarneveld) kan bij contactpersoon Jan Roeleveld (janroeleveld@live.nl). De onderwerpen die aan bod komen zijn:

 1. Doel in gebed: aanbidding 
  2. Kracht in gebed: vragen 
  3. Standvastigheid in gebed: voorbede 
  4. Volharding in gebed: omgaan met teleurstellingen 
  5. Perspectief in gebed: leren luisteren 
  6. Geestelijke strijd

De kerken uit Barneveld die naast NGK De Ontmoeting meedoen in de organisatie zijn de Catharinakerk, Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt De Burcht, Protestantse Gemeente Barneveld en de Hervormde Gemeente Barneveld. Voor de organisatie is opgave voor 8 mei gewenst bij ds Reinier Drop

Kerkdiensten

 • 15-12 | 09:00 Kale Kerst viering
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. H.A. Heuver

 • 15-12 | 10:15 Kerkdienst
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. A. Nicolai

 • 15-12 | 18:30 Vesper
  Met vooraf catechese
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. A.P. Spaa

Alle kerkdiensten »

Emmaüskerk

Emmaüskerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

Immanuëlkerk

Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2019 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland