Presentatoren Herman Wegter, Kefah Allush, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en de rol van het christelijk geloof in Barneveld. Kijk van 23 november t/m 27 november a.s. naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ vanuit Barneveld om 17.10 uur bij NPO 2.

 Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: ook dit seizoen staat in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het dagelijkse EO-programma gaan presentatoren Hella, Kefah, Mirjam en Herman op pad met bekende en onbekende dorpsbewoners die hen wegwijs maken in de lokale dorpsgewoonten en -gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

 Barnevelds trots en zijn begrippen

Op iedere hoek van de straat kom je ze tegen. De welbekende trots van het dorp: de Barneveldse kip, beter bekend als de Barnevelder. Deze en andere kippen zorgen in Barneveld bij vele boeren al jaren voor brood op de plank. De Ballonfiësta is een begrip in Barneveld. Vier dagen in augustus kan iedereen in Barneveld en omgeving genieten van de mooiste luchtballonnen, in allerlei vormen en maten. Dit jaar is de 33e editie, en Hella maakt wel een heel bijzondere vlucht mee. Samen met ernstig zieke kinderen vaart ze hoog de lucht in. Zes donderdagen per jaar ziet Barneveld er even uit als in vroegere tijden. Voor veel Barnevelders is de Oud Veluwse Markt iets waar ze ieder jaar weer naartoe leven, met als hoogtepunt de optocht in klederdracht. Al jaren leidt oud-politieman Maarten Struijs deze optocht, uitgedost als veldwachter. Maar niet alleen Maarten dost zich uit, ook Hella wordt in een chique jurk gehesen om mee te maken wat er nou zo verslavend is aan deze speciale markt.
Naast deze inwoners ontmoet Geloof en een Hoop Liefde nog veel meer inwoners van Barneveld. 

 De gewone dingen

?Het nieuwe seizoen van het inmiddels vertrouwde NPO2-programma neemt de kijker iedere werkdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In ‘Geloof en een Hoop Liefde’ zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de dorps- of stadsbewoners over de gewone dingen van het leven.

Kijk voor meer informatie: www.eo.nl/geloofeneenhoopliefde

Kerkdiensten

 • 18-11 | 09:30 Heilig Avondmaal
  Zittende viering
  locatie: Bethelkerk
  voorganger: Ds. H.A. Heuver

 • 18-11 | 15:00 Heilig Avondmaal
  Met kerkradioluisteraars
  locatie: Bethelkerk
  voorganger: Ds. H.A. Heuver

 • 18-11 | 18:30 Avondgebed
  Vooraf catechese
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. A. Nicolai

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland