Collecte 06 september -  De kerk in Rwanda als plek van hoop, hulp en verzoening

Wat een mooi thema om deze keer te kunnen aankondigen;  De kerk als plek van hoop, hulp en verzoening.  Niet alleen in de eigen gemeente, maar ook daarbuiten.

Rwanda is een klein maar dichtbevolkt land in Oost-Afrika met een zeer jonge bevolking, onder andere vanwege een hiv/aids epidemie. Het land is volop in ontwikkeling.  Bij de Presbyteriaanse Kerk in Rwanda staan jongeren, armen en slachtoffers van de genocide centraal.  De kerk helpt jongeren en arme gemeenteleden om meer inkomsten te krijgen.

Zeventig procent van de Rwandese bevolking is jonger dan dertig. Jongeren krijgen trainingen, die hen toekomstperspectief geven in hun eigen dorp. Ze leren om een eigen bedrijf opzetten en worden ook getraind in allerlei leiderschapscursussen, die ze direct kunnen toepassen in hun kerk. 

Arme gemeenteleden leren via betere landbouwmethoden en spaargroepen hun omstandigheden te verbeteren. 

De wat oudere generatie heeft nog veel last van de genocide die daar in 1994 plaatsvond. In de kerk leren daders en slachtoffers met elkaar praten. Voor mensen met trauma’s vanwege de genocide van 1994 organiseert de kerk gespreksgroepen, zodat daders en slachtoffers weer samen verder kunnen. Wij vragen uw steun voor het werk van de kerk in Rwanda.

Zo kan ook de Rwandese kerk een plek van hoop, hulp en verzoening zijn. Samen zijn we de kerk in actie: in Nederland en in Rwanda. Door uw bijdrage aan deze collecte kan de Rwandese kerk jongeren, armen en getraumatiseerde mensen een steun in de rug geven.

Wat kan de kerk doen met uw bijdrage?

  • voor 120 euro krijgt een jongere een training om een eigen bedrijf te kunnen starten
  • voor 215 euro wordt een spaargroep een jaar begeleid
  • voor 277 euro wordt een gespreksleider over trauma’s opgeleid 

U kunt uw bijdrage ook overmaken op NL 89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. ‘kerk Rwanda’. Bedankt voor uw steun. Kijk voor meer informatie op: www.kerkinactie.nl/kerkrwanda.

 

Kerkdiensten

Alle kerkdiensten »

Emmaüskerk

Emmaüskerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

Immanuëlkerk

Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2020 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland