Oude Ansichtkaarten en postzegels 

Oude Ansichtkaarten en postzegels leveren al vele jaren goed geld op!

Postzegels en kaarten die in onze beide kerkgebouwen verzameld worden voor de werkzaamheden van de commissie ZWO (Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking).

Dit werk brengt jaarlijks nog steeds een leuk bedrag op. Alleen al in de Bethelkerk gemiddeld 130-180 euro per jaar. In 2017 staat de teller tot nu toe al weer op ruim € 140,00.
Het is dus nog steeds meer dan de moeite waard om uw oude postzegels en kaarten in de verzamelboxen te doen die in de hallen van onze kerkgebouwen staan. De ZWO doet er goede dingen mee.

Nu gingen de postzegels en kaarten uit de Immanuëlkerk via Leoni Schouten naar organisatie ‘Kerk in Actie’. Landelijk gezien genereert KiA met dit werk ongeveer 30.000 euro per jaar. In de Bethelkerk doet ondergetekende de inzameling. De Diaconie vernam kortgeleden dat Leoni na 25 (!) mooie jaren wilde stoppen met de inzameling. Zij is naar aanleiding van dit jubileum en afscheid ook hartelijk bedankt door de Diaconie en ZWO, met een bloemetje en een leuke attentie.
In overleg is nu gevraagd of ondergetekende de volledige inzameling wil doen, waarna er ook hier geen onderscheid meer is in de werkwijze in beide gebouwen. Daarmee loopt de opbrengst vanaf nu volledig via de ZWO-commissie van de Protestantse gemeente Barneveld.

Vragen: Mocht u nog een oude verzameling thuis hebben liggen waar u niets meer mee doet, het is zeer welkom!! Misschien komt er op uw werk nog post binnen met zegels die anders weggegooid worden, let u er eens op. Van een paar bedrijven krijg ik regelmatig zegels - dank daarvoor! Gezien het uitgiftebeleid van Post-NL zijn de huidige zegels weer meer gevraagd omdat er steeds minder voorkomen.
Kunt u het zelf niet brengen/meenemen naar de kerk, u mag het ook bij mij thuis brengen of één belletje of mail en ik kom het een keer halen. Lammert Brouwer, Gersteland 22, tel 417991. Email: ljbrouwer1949@kpnmail.nl

Tip: Gooi uw (onbeschadigde) ansichtkaarten en enveloppen met postzegels dus na de feestdagen niet bij het oude papier. Verzamel ook vakantiekaarten en enveloppen met postzegels die u ontvangt en doe ze in de verzamelbox in de hal van een van beide kerken! Het belangrijkste is dat de kaarten zo onbeschadigd mogelijk zijn, zowel degene met als zonder postzegel. Scheur er geen delen van af, ook niet de delen waarop geschreven tekst staat. Vooral oudere kaarten zijn gewild of bepaalde dubbele vouwkaarten leveren extra geld op, zoals (van): Anton Pieck, Rien Poortvliet, Rie Kramer, Marjolein Bastin, Anne Geddes en Unicef. Alvast bedankt,  Lammert Brouwer

Kerkdiensten


 • locatie:
  voorganger:

 • 16-12 | 09:30 Kerkdienst
  locatie: Bethelkerk
  voorganger: Ds. D. de Jong uit Voorthuizen

 • 16-12 | 10:00 Kerkdienst
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. A.P. Spaa

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland