Collecte kerstmorgen en info project Nehemia

Al meer dan zeven jaar zijn de Barneveldse Johan en Sanne Slager als zendelingen werkzaam onder straatkinderen in de township Worcester in Zuid-Afrika, de achterstandswijk Roodewal.  Inmiddels worden zij in hun ‘project Nehemia’ nu een jaar ondersteund door de familie Reurink uit Amersfoort. Beide gezinnen zijn werkzaam vanuit de christelijke organisatie Jeugd met een Opdracht YWAM.
In 2019 gaan Wilfred en Christine het project van de familie Slager overnemen.

Deze wijziging is ook tijdens de fijne ZWO-informatie-avond (6 nov) aangekondigd. Tijdens de avond presenteerden de thuisfront-commissies (TFC) van beide families een foto-presentatie, voorzien van een duidelijke toelichting. Ook hebben we een mooie nieuwe project-video gezien, zie https://youtu.be/GFw-dovOwkg

Ook was er ruimte voor diverse goede vragen.  Als u meer wilt lezen en zien, zie ook de website van de familie Reurink: http://www.wilfredenchristine.nl/

Fijn dat de TFC’s een avond bij ons konden zijn!

Waar gaat het om: Kinderen die in een township als Roodewal wonen, zitten dagelijks middenin intense problemen zoals gebroken gezinnen, gebroken relaties, verslaving, ondervoeding en geweld. De gevolgen laten zich raden. Dikwijls eindigen vele getraumatiseerde en beschadigde jongeren in dezelfde vicieuze cirkel. Een normaal functionerende veilige gezinssituatie is bij vele jongeren uit de townships totaal onbekend!

Het Nehemia Project is een plek waar hoop en nieuwe kansen van het evangelie, de jongeren en de gemeenschap samenkomen. De manier om ze te bereiken is het hebben en onderhouden van ‘een relatie’ met hen. Dit door het aanbieden van mentorschap, (bijbel)onderwijs en het geven van ambulante begeleiding. De effecten van het project zijn succesvol en breiden zich uit. Het leven en de omstandigheden van kansloze jongeren verbetert. De deelnemers in het project zijn een open deur naar het gezin. Door de vertrouwensband met de ouder of verzorger is het mogelijk om kennis over te dragen, te informeren en advies te geven. De missie van Jeugd met een opdracht is ‘God kennen en Hem bekend maken’.  

De activiteiten betreffen met name vier doelgroepen:  De ECO Boys, de ECO Girls (naschools programma), Happy families en SOC-men.  Bij het naschoolse programma ECO (Equiping Christ Officers),  worden jongens en meisjes van 8 tot 18 jaar begeleid in o.a. hun schoolwerk en thuis situatie . Wekelijks kunnen ze ook deelnemen aan sport en spel. Het evangelie en de liefde van Jezus fungeert als anker in de persoonlijke groei en ontwikkeling van de jongeren.

Servants Of Christ - SOC - betreft een programma voor jong volwassenen van 18+. 

Kortom:  Op basis daarvan wil het Nehemia Project werken in Worcester. Wilt u dit mooie werk steunen, ook tijdens de kerst-collecte?  Alvast hartelijk dank voor uw bijdragen. Commissie ZWO.

Kerkdiensten

 • 27-01 | 10:00 Kerkdienst
  locatie: Immanuëlkerk
  voorganger: Ds. A. Nicolai

 • 27-01 | 11:00 FRIS-dienst
  Inloop vanaf 10.30
  locatie: Bethelkerk
  voorganger:

 • 27-01 | 18:30 Oecumenische viering
  locatie: Catharinakerk
  voorganger: Pastor K. Donders

Alle kerkdiensten »

Kerkelijk centrum Bethelkerk

Kerkelijk centrum Bethelkerk
Groen van Prinstererlaan 2
3771 CD Barneveld
tel: 0342 - 440584
Op Google Maps 

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk

Kerkelijk centrum Immanuëlkerk
Achterdorpstraat 5
3772 CC Barneveld
tel: 0342 - 415669
Op Google Maps 

© 2012 Protestantse Gemeente te Barneveld | Contact | Sitemap

 

De Protestantse gemeente te Barneveld is een
onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

  Protestantse Kerk Nederland